banerKIA3

Poljočuvarska služba u Novom Bečeju i Novom Miloševu počela je sa radom 1. maja, a od 1. juna počinje rad poljočuvarske službe i u Bočaru

Poljočuvarska služba u Novom Bečeju i Novom Miloševu počela je sa radom 1. maja. Atar ova dva mesta čuva četiri poljočuvara u Novom Bečeju i dva u Novom Miloševu. Od 1. juna počeće rad poljočuvarske službe u Bočaru gde će biti angažovana dva poljočuvara.

Radenko Tadić, rukovodilac poljočuvarske službe: „Čuvari su tokom celog dana na terenu, organizovana je i noćna smena, tako da se nadamo da ćemo ra­diti kao i prošle godine, uspešno. Prošle, godine je od stotinak prekršaja koji su možda mogli biti procesuirani, kako bi opravdali ideju preventivnog delovanja, samo šezdesetak stiglo do sudije za prekršaje i to onih kod kojih su izvršene veće krađe, ili su u pitanju ponavljači krivičnih dela. Najviše je bilo puštanja stoke u tuđe njive, košenja na tuđim njivama, paljenja poljoprivrednih površina, bacanja komunalnog otpada i raznih krađa".

Kazne za ova dela su propisane Republičkim zakonom i prijave su podnete sudiji za prekršaje. Radenko Tadić dodaje da su građani uhvaćeni u činjenju prekršaja prvo samo opominjani i da im je ukazivano na moguće posledice, a da su oni koji su prekršaje ponavljali više puta, procesuirani.

Sredstva za rad poljočuvarske službe obezbeđuju pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, opština Novi Bečej i mesne zajednice Novi Bečej, Bočar i Novo Miloševo. Mesna zajednica Kumane nije obezbedila sredstva za rad poljočuvarske službe tako da ove sezone poljočuvarska služba u Kumanu neće funkcionisati.

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je u SRC „Jedinstvo“održano finale Kupa Jugoslavije za košarkašice 14.februara 1988. godine?