banerKIA3

Ono što mi se svidja je što se mesto modernizuje i dobija formu lepog naselja urbanog duha, koje je organizovano i lepo uređeno

Veći deo publike Aleksandra Dujina upoznala je kroz muziciranje sa Đorđem Balaševićem. On je često predstavljajući svog pijanistu naglašavao i njegovo novobečejsko poreklo. Čak je i u pesmi i intervjuima pominjao svog kolegu i prijatelja muzičara. Aleksanad Dujin je rođen u Novom Bečeju u kući u kojoj je danas kafana Kum i u njemu je proveo detinjstvo. Majka je iz porodice Blažin. Roditelji mu i danas žive ovde u Ulici 5. Oktobra i on ih često posećuje, uglavnom leti sa ženom i decom. Kaže da voli da dođe u Novi Bečej, ali ne voli baš da izlazi često tako da vreme provodi odmarajući se kod kuće. Ima relativno uzak krug prijatelja i rođaka u Novom Bečeju sa kojima se druži i kaže da oni potpuno prirodno prihvataju njegov uspeh tako da nije uspeo da proveri na svojoj koži izreku da niko nije bio prorok u svom selu. Sa velikim zadovoljstvom je premijerno izvođenje autorske kompozicije o Tiskom cvetu priredio baš u Novom Bečeju. Sada živi u Novom Sadu ali često razmišlja o tome da će se možda vratiti u Novi Bečej. „Ono što mi se svidja je što se mesto modernizuje i dobija formu lepog naselja urbanog duha, koje je organizovano i lepo uređeno. Tiski kej je najlepši na reci Tisi ali je i Tisa najlepša ravničarska reka." Sa Đorđem Balaševićem i dalje sarađuje. Pisao je muziku za njegov poslednji film i učestvovao čak u snimanju nekoliko kadrova. Sprema se da zajedno sa Đorđem priredi koncert u Opatiji.

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je zdravstvena stanica i porodilište u Novom Bečeju 1948. godine brojalo osam zaposlenih; dva lekara, dve babice, dve čistačice i dva administrativna radnika?