banerKIA3

U utorak 20. oktobra uz prisustvo članova udruženja i predstavnika lokalne samouprave Novi Bečej obeleženo je 5 godina od osnivanja udruženja osoba sa invaliditetom, cerebralnom i dečijom paralizom. Atila Gubič, predsednik udruženja kaže da su bez obzira na današnju ekonomsku situaciju, želeli da obeleže ovaj dan koji je značajan za sve njih: ,,Mi u našem udruženju imamo svega 10 članova, ali se družimo i sarađujemo sa ostalim udruženjima iz drugih gradova.

Tokom leta smo imali razne radionice, spremali smo se za Etno bazar koji je bio organizovan u okviru jubilarne 10. Gospojine u Novom Bečeju. Planovi su nam da okupimo što veći broj osoba sa invaliditetom na teritoriji naše opštine, da konkurišemo na projekte i edukujemo osobe sa invaliditetom, kako bi se lakše uključili u zajednicu. Nama nedostaje prostor, uz pomoć koga bi organizovali razne radionice, druženja, i lakše bi nas našli svi oni koji hoće da nam se pridruže“.

Atila Gubič dodaje da sledeća stvar koja nedstaje Novom Bečeju je moderni mobilijar za lakši pristup invalidima, koji bi prvenstveno bio značajan kod Pošte i zgrade Doma kulture.

„Lokalna samouprava se trudi da pomogne svim našim građanima, posebno osobama sa posebnim potrebama, kao što su i osobe sa invaliditetom, cerebralnom i dečjom paralizom. Što se tiče mobilijara za lakši pristup invalidima, taj problem je rešen u opštinskoj zgradi, Dom zdravlja takođe ima pristup. Ja mislim da ćemo u nekom narednom periodu uspeti da rešimo i njihove ostale potrebe“, rekao je Igor Balmazović, pomoćnik predsednika opštine za tehnička i organizaciona pitanja.

panel
5580
Članaka
panel
5414
Fotografija

Poslednje fotografije

04.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


04.06.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je, prema jednom obaveštenju iz 1846. godine  jahaća pošta polazila iz Budima u pravcima: Subotice, Sombora i Novog Bečeja, svake nedelje i četvrtka?