banerKIA3

Na inicijativu OŠ „Josif Marinković“, Fonda za razvoj komunikacija i programa „Habitat - Zlatno obrazovanje“, u subotu i nedelju, 13. i 14. juna, u Novom Bečeju je sproveden niz aktivnosti kroz koji je pokrenuta veoma važna tema – tema roditeljstva. Vikend roditeljstva, kako je nazvan, obuhvatio je razne aktere, preko dece do odraslih, ali i aktivnosti poput debate na temu porodice, na kojoj su predavači bili ugledni profesori iz Centra za vitalnost nacije, objašnjava direktor OŠ “Josif Marinković“, Vladimir Davidović: „Kao učesnici ove tribine pozvani su direktori škola širom Vojvodine, kao i iz naše opštine. U međuvremenu, u školi „Josif Marinković“ je održana i učenička debata na istu temu, a naši budući predškolci su imali priliku da im učenici saobraćajne škole iz Novog Sada, kroz pozorišnu predstavu, približe šta to znači biti bezbedan u saobraćaju.“

U okviru ovog programa, na Fantastu je organizovana i likovna kolonija na temu „Srećno lice porodice“, dok je izložba radova sa te kolonije otvorena u subotu popodne u Domu kulture. Tridesetak prosvetnih radnika iz opštine i susednih opština prisustvovalo je i seminaru na temu „Efikasno disciplinovanje - metode i tehnike“. U okviru nedeljnih aktivnosti roditelji i deca imali su priliku da pecaju zajedno, odnosno da učestvuju u tzv. tandem pecanju „Roditelj i ja“, nakon čega je usledilo druženje uz riblju čorbu i odbojku, gde su gosti bili iz OŠ „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja.

„Plan je da sledećeg puta ovaj vikend roditeljstva uvežemo sa dečjom nedeljom, u prvoj nedelji oktobra, tako da ćemo, nadam se, imati i više gostiju sa strane, a nastavićemo da otvaramo teme koje nas muče, kako u porodici, tako i u školi. Cilj ovog projekta je da pomognemo porodici da se u ovim, potpuno drugačijim okolnostima i drugačijem svetu u kojem sadašnja deca odrastaju, snađe u Vaspitavanju“, dodaje Davidović.

panel
5580
Članaka
panel
5414
Fotografija

Poslednje fotografije

04.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


04.06.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da u Novom Bečeju ima dve pravoslavne i dve katoličke crkve, luteranska, mala crkva ili manastir, crkva Arača, Stankovićeva zadužbina i mala kapela u katoličkom groblju?