banerKIA3

"Zaista se nadamo da će ova akcija prerasti u tradiciju i da ćemo sledeće godine imati masovniji vašar i jednu masovniju manifestaciju u ovim prazničnim danima " - Nemanja Vasković

Prvi novogodišnji vašar u Novom Bečeju organizovan je ispred Doma kulture, u okviru novogodišnjeg programa, krajem decembra. Pregršt kolača, novogodišnjih ukrasa napravljenih veštom rukom žena novobečejske opštine, novogodišnji paketići za prisutnu decu i Deda Mraz, obeležili su ovogodišnji vašar, za koji se organizatori nadaju da će postati tradicija i da će iz godine u godinu biti sve bolji. Upravo tome se nada i direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Nemanja Vasković: "Оvе godine smo po prvi put probali da organizujemo mini novogodišnji vašar sa namerom da narednih godina on preraste u neku vrstu tradicije, kao i što je to slučaj sa akcijom kićenja jelke, koju već treću godinu sprovodimo u saradnji sa opštinom Novi Bečej. Pravili smo kolače i delili paketiće. Deda Mraz je bio na nivou zadatka, što bi se reklo, deca su više nego zadovoljna."

Kako bi mališani u potpunosti uživali u prazničnoj atmosferi pobrinulo se neformalno Udruženje žena LADOPS, koje je obezbedilo novogodišnje paketiće za decu iz najugroženijih porodica opštine Novi Bečej. U ime LADOPS-a, Slađana Đorđijev, direktorka JP Radio Novi Bečej, zahvalila se svima koji su pomogli ovu akciju: "Htela bih da iskoristim priliku da se zahvalim "Žitopreradi DM", našoj keksari, koja nam je poklonila veću količinu svojih ukusnoh štrudlica, koje smo naravno stavili u paketiće. LADOPS je takođe zamolio i Mesnu zajednicu i Turističku organizaciju opštine Novi Bečej da pomognu novčanim sredstvima da obezbedimo paketiće. Drago mi je da smo sve to uspeli. "

Novogodišnji vašar ne bi bio pravi bez vrednih članica udruženja žena naseljenih mesta opštine, koje su, kao i na svim dosadašnjim etno bazarima, nesebično pomogale i čije rukotvorine iznova oduševljavaju posetioce. Da novogodišnji vašar lepše izgleda potrudila se i Dragana Lazić koja je napravila divnu kućicu za Deda Mraza, koja je kasnije krasila i prostor oko okićene jelke u centru Novog Bečeja. Da su Novogodišnji vašar i kućica za Deda Mraza pravi pogodak u organizaciji novogodišnjeg programa, osim mnogobrojnih mališana koji su uživali u sunčanom zimskom danu, govori i činjenica da su mnogobrojni sugrađani sa svojom decom dolazili do jelke i kućice kako bi se fotografisali i sačuvali za uspomenu još jedan trenutak novogodišnje radosti.

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je prva štedionica u Novom Bečeju osnovana 1869. godine pod imenom Tursko-bečejska  štedionica, a njen prvi direktor bio je ing. Kepeši Ištvan?