banerKIA3

„Došli smo na ideju da napravimo Kancelariju, koja će se boriti i truditi da suzbije siromaštvo. Njen glavni cilj je da naši građani koji imaju problema sa siromaštvom imaju gde da odu po savet, pomoć, a zanimljivo je što će po prvi put tu pomoć koju dobijaju moći da zasluže svojim radom, da li ličnim ili nekog od ukućana. " - Saša Šućurović

Koliko god se trudili da promenom izgleda, prelepim kejom i razvojem turizma, stvorimo brend od Novog Bečeja, postoje i problemi, a to je najpre siromaštvo s kojim se bore neki od građana novobečejske opštine, kaže predsednik opštine, Saša Šućurović. Lokalna samouprava je s toga, zajedno sa nevladinom organizacijom „Duga" iz Ade, došla na ideju da otvori Kancelariju za smanjenje siromaštva, kao jedno od mogućih rešenja tog problema. Osnovni zadatak Kancelarije je podrška socijalno ugroženog stanovništva koja će se ostvariti kroz njihovo usmeravanje ka radnoj aktivaciji: „Došli smo na ideju da napravimo Kancelariju, koja će se boriti i truditi da suzbije siromaštvo. Ova Kancelarija će početi sa radom i njen glavni cilj je da naši građani koji imaju problema sa siromaštvom imaju gde da odu po savet, pomoć, a zanimljivo je što će po prvi put tu pomoć koju dobijaju moći da zasluže svojim radom, da li ličnim ili nekog od ukućana. To je pilot projekat generalno u Srbiji i mislimo da će imati dobar odjek ne samo u našoj opštini nego i u okruženju. Mislim da svaki naš građanin treba da dobije mogućnost i način da živi dostojanstvenije."

Kancelarija za smanjenje siromaštva je otvorena 29. septembra u okviru projekta „Mapiranje socijalno ugroženog stanovništva i promocija radne aktivacije socijalno ugroženog stanovništva na lokalnom nivou", koji je finansijski podržala Kraljevina Norveška. Ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji, Nils Ragnar Kamsvag, imao je čast da preseče vrpcu na otvaranju: “S obzirom da je Srbija u teškoj ekonomskoj situaciji smatramo da je vrlo važno obratiti pažnju upravo na to da se pronađu efikasni, u finansijskim konstrukcijama, načini da se obezbedi pomoć i pronađu neophodna rešenja."

Koordinatorka novootvorene Kancelarije, Olga Lalić, smatra da je ovo veoma značajan korak u borbi protiv siromaštva za sve građane opštine Novi Bečej. Ona će građanima omogućiti drugačiji način zarade za osnovna životna sredstva, umesto da mole, što nikom nije lako: „Dakle, ljudi će upućivati Kancelariji svoje zahteve za jednokratne novčane pomoći, a Komisija će ih dalje upućivati u određene institucije, gde će taj novac moći i da zarade.

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

1. juna 1952. godine otkriven spomenik palim borcima i otvoren Zadružni dom u Kumanu.