banerKIA3

Spremno dočekujemo nove kiše. Radiće se dok se ne otklone svi i najmanji problemi odvođenja atmosferskih padavina.

Ove godine, ne samo da su bile obilnije padavine, nego je tokom cele godine padala kiša, koja nije zapamćena u proteklih deset godina. Opština Novi Bečej je bila spremna, i spremno je dočekala sve veće količine padavina u ovom periodu rekao je Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej: "Ovo je jedno od problematičnih mesta, svakako bilo ih je više i spremno smo dočekali, tako što smo Ijudima pomogli, razbili smo sve ćuprije koje su sprečavale protok vode. Komunalno preduzeće je bilo na mestu kada je bilo potrebno. Savet Mesne zajednice je doneo odluku, da u saradnji sa lokalnom samoupravom, popravi ćuprije i da se obezbedi protok, pre svega kišne kanalizacije, tamo gde je to bilo neophodno. Mislim da smo otklonili jedan veliki problem u ulici Ive Lole Ribara, isto tako veliki problem smo imali i u Aračkoj ulici, koji je takođe otklonjen. Naravno, nisu svi problemi tog tipa koje trenutno imamo u opštini Novi Bečej rešeni, ali ćemo ići od problema do problema i mislim da ćemo ih sve rešiti. Hteo bih da istaknem, da smo uradili i projekat za kompletan šušanjski sliv. To su velika sredstva, ali mislim da ćemo u narednom periodu doći do istih, i uraditi kompletnu kišnu kanalizaciju u Šušanju i mislim da će tada Novi Bečej rešiti napokon sve probleme koje ima sa kišnom kanalizacijom."

Radoslav Šećerov, zamenik predsednika Mesne zajednice Novi Bečej kaže da se posle obilnijih padavina, pogotovo u šušanjskom delu, pojavljuje problem odvođenja viška vode: "Ovih dana, posle obilnih kiša, pojavio se veliki problem u ulicama Miloje Čiplić i JNA, gde smo odgušili kanal koji јј vodi prema benzinskoj pumpi, tako da smo višak vode koji dolazi iz Čika Ljubine ulice, uspeli da sprovedemo u veliki kanal. To je bio problem posle svake kiše. Sada smo to uradili i tu smo rešili problem, sledeći problem nam je u Dositejevoj ulici koji će uskoro biti rešen, isto i u Brigadira Ristića. Sledeći problem, koji se pojavio kao velik, je u ulici Ive Lole Ribara. Porušili smo sedam ćuprija i pročistili kanal, i ovih dana ćemo uz pomoć JP "Komunalac", koji je to sve uradio, napravti nove ćuprije, tako da će taj sliv, takođe biti rešen."

Miloš Zvekić, direktor JP "Komunalac" kaže da je 2010. godine rešena problematika nekoliko lokacija gde je voda posle obilnijih kiša iz preopterećenih ili zapušenih kanala prodirala ljudima u kuće. Ove godine se otklanjaju problemi koji su tada bili manje prioritetni: "Nalazimo se u Aračkoj ulici, tačnije potez između ulice Ivana Milutinovića i Rajka Rakočevića, za koju je napravljen projekat. On je napravljen za neparnu stranu ove ulice, naime na mestu, gde su se dešavali najveći problemi prilikom obilnijih padavina. Imate priliku da vidite, nalazimo se na pola ulice, padavine od prethodnih dana su pokazale da je ovo zaista pravo rešenje za ljude u ovom delu. Sada voda komotno otiče, u ranijim slučajevima su im kuće bile poplavljene, čak im je voda ulazila i u sobe i mislim da ćemo kroz ovaj projekat rešiti trajno taj problem. Nadam se da će u gradu, još na nekim mestima, na kojima 2010. godine nisu otklonjeni slični problemi, biti takođe rešeni do kraja ove godine."

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je prvu fudbalsku loptu u Novi Bečej doneo, Vladislav-Lacika Kostović  iz Londona, osamdesetih godina XIX veka?