37. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Opština Novi Bečej uspešno je predstavila svoju turističku ponudu na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu. Pored nadaleko poznate Gospojine, predstavlјene su i druge zanimlјive i raznovrsne manifestacije po kojima je Novi Bečej, takođe, poznat, kao što su Polјofest, Manić-Tisa 63, Etno bazar, Avlija zabavlija, Opasulјivanje, Obzorja na Tisi — Dani Josifa Marinkovića, Dani Teodora Pavlovića i mnoge druge. Predstavlјeni su svi turistički potencijali i kapaciteti, od smeštaja do prirodnih dobara, kojima je opština Novi Bečej i te kako bogata.

Prema rečima Branka Svilengaćina, zamenika predsednika opštine Novi Bečej, Novi Bečej je u kulturu i turizam proteklih godina uložio dosta novca: „Razlog je taj što smo želeli da nađemo mesto na turističkoj mapi koje nam pripada. Gospojina će se napokon, posle dugo godina, ove godine odvojiti od zrenjaninskih Dana piva i na tome hvala gradu Zrenjaninu. Gospojina predstavlјa srce manifestacionog turizma Novog Bečeja. Ove godine pripremamo iznenađenja za sve naše građane i posetioce. Gospojina 2016. godine je bila najposećenija od kada ova manifestacija postoji i zaista smo prezadovolјni. Tisa-Manić 63 je druga manifestacija koja nam je izuzetno bitna. Održava se u kasnu jesen, odnosno početkom zime, kada je turistička ponuda, naročito naših, ravničarskih, banatskih krajeva, vrlo uspavana. Ova manifestacija nudi program koji se ne nudi nigde više u Evropi i tu je da, pored prikaza tradicionalnog svinjokolјa, privuče veliki broj ribolovaca.“

Kako i priliči jednoj velikoj i poznatoj manifestaciji, kao što je novobečejska Gospojina, čije predstavlјanje na Sajmu turizma već tradicionalno privlači veliku pažnju posetilaca i medija, pripreme za ovogodišnje izdanje ove manifestacije su uveliko u toku, potvrdio je na Sajmu, predsednik organizacionog odbora manifestacije, Novica Blažin: „Planovi su da nastavimo posao koji je urađen u 2016. godini, da u nešto racionalnijem i domaćinskom odnosu prema sredstvima građana oištine Novi Bečej organizujemo Gospojinu 2017. Ono što sa sigurnošću znamo, jeste da će se Gosiojina ove godine održati od 25. do 27. avgusta. Konceptualno imamo nekih novina i trudićemo se da osvežimo Gosiojinu iratećim sadržajima. U petak 25. avgusta održaće se takmičenja tamburaša i u kuvanju riblјe čorbe, subota je rezervisana za pop i rok, dok će nedelјa biti, sada već, u tradicionalnom zabavnom duhu.“

Novobečejski dani

Novobečejski dani

Glavni i odgovorni urednik: Vladan Stefanović

www.magazindani.rs

novobecejski.dani@gmail.com

Novi Bečej, Maršala Tita 8

024/670-730

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.