Državni sekretar Nenad Ivanišević posetio Novi Bečej

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević, posetio je u utorak 14. marta opštinu Novi Bečej i sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave i Centra za socijalni rad. Prema rečima državnog sekretara, opština Novi Bečej i Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja imaju odličnu saradnju, a u prethodne dve godine, preko Gerontološkog centra u Novom Bečeju i kroz namenske transfere i Centar za socijalni rad, u novobečejsku opštinu se slilo preko trideset miliona dinara: „Razlog posete i centralna tema razgovora bili su upoznavanje predsednika Opštine i njegovih saradnika sa nemačkim programom razvoja socijalne infrastrukture, odnosno mogućnosti da kroz taj program pobolјšamo neke od objekata socijalne infrastrukture. Predsednik Saša Maksimović je predložio da neke od ulica u delovima grada za koje su već gotovi projekti budu deo tog programa. Sa zadovolјstvom mogu da kažem da smo to prihvatili i da očekujemo u narednih nekoliko dana da nam i zvanično bude dostavlјeno koje su to ulice, a mi ćemo kolegama iz Nemačke razvojne banke to predložiti. Čini nam se da je to važan projekat, da se njime pobolјšava infrastruktura, a posebno ranijivih grupa, kao što su Romi. U svakom slučaju, mislimo da je to dobra ideja i mi ćemo ovaj projekat sa zadovolјstvom predložiti Vladi Savezne Republike Nemačke". Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, iskoristio je priliku, najpre, da se zahvali državnom sekretaru, Nenadu Ivaniševiću, na dobroj saradnji koju opština ima sa Ministarstvom za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja: „Hvala na izuzetno dobroj saradnji i razumevanju. U toku sutrašnjeg dana je zakazano potpisivanje novog ugovora o namenskim transferima, u okviru čega će ireko Centra za socijalni rad i Gerontološkog centra biti plasirana sredstva opštini Novi Bečej što je zaista značajno, zbog stanja našeg budžeta. Hvala i na dobroj ideji, na pažnji koja je upućena opštini Novi Bečej, a koji se tiču konkurisanja za sredstva Savezne Republike Nemačke za pobolјšanje infrastrukture nekih delova našeg naselјa. To će biti zasita korisno i svakako je u okviru planova Opštinske uprave i onoga što sam obećao pre godinu dana.“

Državni sekretar, Nenad Ivanišević, obišao je, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, i Centar za socijalni rad opštine Novi Bečej, koji je u prethodnoj godini na evidenciji imao bezmalo tri hilјade korisnika usluga, gde ih je ugostila direktorka Centra za socijalni rad, Vesna Davidović: „Saradnja sa Ministarstvom je za sada na zaista zadovolјavajućem nivou, a ovom prilikom smo utvrdili i neke naredne korake koji preciziraju još bolјu saradnju.“

Novobečejski dani

Novobečejski dani

Glavni i odgovorni urednik: Vladan Stefanović

www.magazindani.rs

novobecejski.dani@gmail.com

Novi Bečej, Maršala Tita 8

024/670-730

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.