Pecala se riba, pekli se ražnjići

Sredinom decembra, u Novom Bečeju, na desnoj obali Tise, održano je, u svetu jedinstveno takmičenje u pecanju manića uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj. Dragan Vukotić, menadžer udruženja "Klub Tisa 63" i organizator manifestacije, koju su još podržale i Turistička organizacija opštine Novi Bečej i lokalna samouprava, rekao je da, pod kapom "Manić-Tisa 63" imamo, u stvari, dve manifestacije - pecanje i tradicionalni vojvođanski svinjokolj. Turistička organizacija opštine Novi Bečej prepoznala je potencijal manifestacije „Manić - Tisa 63", tim pre što je ova manifestacija jedna od retkih u zimskom delu turističke sezone u Banatu, rekao je tokom manifestacije njen v.d. direktor, Saša Dujin. „Ovo je prvi put da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni, što je svakako potvrda da je Turistička organizacija dobro procenila i dobro odabrala."

Kao i svake godine manifestacija „Manić - Tisa 63" ima poznate promotere, a ove je to bila je legenda srspkog bodibildinga i fitnesa, Biserka Šipka. Uporedo s takmičenjem u pecanju, na obali se odvijala i manifestacija vojvođanskog svinjokolja, s prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i pripremom svinjskih specijaliteta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.