Dugovanja novobečejskog Doma zdravlja preko 130 miliona dinara

Državni sekretar ministarstva zdravlja Republike Srbije Ferenc Vicko nedavnoje posetio novobečejski Dom zdravlja. O problemima u radu ove ustanove, teškoj finansijskoj situaciji i mogućim rešenjima razgovarao je sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, njegovim zamenikom Brankom Svilengaćinim i v.d. direktora Doma zdravljalvanom Zecom.

Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej je naglasio da su dugovanja Doma zdravlja trenutno preko 130 miliona dinara i da su "nasleđena" iz perioda prethodnog rukovodstva. Svilengaćin je dodao da je za lokalnu samoupravu to nerešiv problem zbog nedostatka sredstava, kao i da je primarni cilj zaustavljanje rasta dugova.

Ferenc Vicko, državni sekretar Ministarstva zdravlja rekao je da će se potruditi da se u okviru republičkih i pokrajinskih nivoa vlasti, podigne kvalitet pruženih usluga pacijentima, a da je sada potrebno smanjiti sve izdatke prema ministarstvu i fondu, s ciljem da se ova zdravstvena ustanova izvuče iz dugova.