Obeležen dan oslobođenja Novog Bečeja

Obeležen dan oslobođenja Novog Bečeja

Dan oslobođenja Novog Bečeja od fašističke okupacije, 4. oktobar i ove godine je obeležen tradicionalnim polaganjem venaca na spomenike na Tiskom keju i u parku. Kao i svake godine, vence na spomen obeležja položil i su predstavnici lokalne samouprave, društva srpsko-ruskog prijateljstva "Vološinov", predstavnik ambasade Ruske Federacije u Srbiji, kao i predstavnici opštinskog odbora Socijalističke Partije Srbije. Takođe, odavanju počasti prisustvovao je i veći broj dece iz Osnovne škole "Miloje Čiplić", kao i veći broj srednjoškolaca koji pohađaju nastavu u Novom Bečeju.

Vojislav Blažin, predsednik udruženja srpsko-ruskog prijateljstva "Vološinov" podsetio je okupljene, da mnogo dugujemo junacima koji su poginuli te davne 1944. godine i da nemamo čega da se stidimo, već treba da se ponosimo njihovim žrtvama. Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, pozvao je sve okupljene, a naročito omladinu, da svoje idole i uzore ne traže na televiziji i u rijaliti programima, već u našim vrhunskim sportistima, u našem Nikoli Tesli i u onim hrabrim Ijudima koji su se borili protiv fašista i nacista i u toj borbi položili i živote, jer su oni pravi heroji.

Ovom prilikom, venci su položeni i na spomen ploču borcima palim u ratovima devedesetih.

U Kumanu su u nedelju 2. oktobra, povodom Dana oslobođenja položeni venci na spomeniku žrtvama fašizma i na spomen ploči na Zadružnom domu. Vence su položili predstavnici Skupšti'ne Opštine Novi Bečej, predstavnici Saveta Mesne zajednice i Udruženje ratnih veterana iz Kumana.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.