Obeležen dan oslobođenja Novog Bečeja

Obeležen dan oslobođenja Novog Bečeja

Dan oslobođenja Novog Bečeja od fašističke okupacije, 4. oktobar i ove godine je obeležen tradicionalnim polaganjem venaca na spomenike na Tiskom keju i u parku. Kao i svake godine, vence na spomen obeležja položil i su predstavnici lokalne samouprave, društva srpsko-ruskog prijateljstva "Vološinov", predstavnik ambasade Ruske Federacije u Srbiji, kao i predstavnici opštinskog odbora Socijalističke Partije Srbije. Takođe, odavanju počasti prisustvovao je i veći broj dece iz Osnovne škole "Miloje Čiplić", kao i veći broj srednjoškolaca koji pohađaju nastavu u Novom Bečeju.

Vojislav Blažin, predsednik udruženja srpsko-ruskog prijateljstva "Vološinov" podsetio je okupljene, da mnogo dugujemo junacima koji su poginuli te davne 1944. godine i da nemamo čega da se stidimo, već treba da se ponosimo njihovim žrtvama. Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, pozvao je sve okupljene, a naročito omladinu, da svoje idole i uzore ne traže na televiziji i u rijaliti programima, već u našim vrhunskim sportistima, u našem Nikoli Tesli i u onim hrabrim Ijudima koji su se borili protiv fašista i nacista i u toj borbi položili i živote, jer su oni pravi heroji.

Ovom prilikom, venci su položeni i na spomen ploču borcima palim u ratovima devedesetih.

U Kumanu su u nedelju 2. oktobra, povodom Dana oslobođenja položeni venci na spomeniku žrtvama fašizma i na spomen ploči na Zadružnom domu. Vence su položili predstavnici Skupšti'ne Opštine Novi Bečej, predstavnici Saveta Mesne zajednice i Udruženje ratnih veterana iz Kumana.