17. Dani Teodora Pavlovića

U okviru manifestacije „Dani Teodora Pavlovića" koja se ove godine upriličila po 17. put, nagrada za životno delo i najbolju knjigu oti'šla je u ruke pesnika, kritičara i esejiste, Jovana Zivlaka.

Nakon svečane dodele nagrada "Teodor Pavlović" u Matici srpskoj, manifestacija je nastavIjena u Novom Miloševu u Žitnom magacinu promocijom romana „Bapa" Radovana Vlahovića, zatim promocijom knjige „Paštrovski album" Mirjane Brković i Jovane Milanko i projekcijom fotografija iz knjige Jovane Milanko u Banatskom kulturnom centru. Upriličen je i koncert Aleksandra Dujina i grupe „Pir", a u OŠ "Dr Đorđe Joanović" je odigrana pozorišna predstava za decu „Šašava bajka". U nedelju, 9. oktobra u hramu Svetog Arhangela Gavrila, koncertom duhovne muzike i parastosom Teodoru Pavloviću, završena je ovogodišnja manifestacija.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.