17. Dani Teodora Pavlovića

U okviru manifestacije „Dani Teodora Pavlovića" koja se ove godine upriličila po 17. put, nagrada za životno delo i najbolju knjigu oti'šla je u ruke pesnika, kritičara i esejiste, Jovana Zivlaka.

Nakon svečane dodele nagrada "Teodor Pavlović" u Matici srpskoj, manifestacija je nastavIjena u Novom Miloševu u Žitnom magacinu promocijom romana „Bapa" Radovana Vlahovića, zatim promocijom knjige „Paštrovski album" Mirjane Brković i Jovane Milanko i projekcijom fotografija iz knjige Jovane Milanko u Banatskom kulturnom centru. Upriličen je i koncert Aleksandra Dujina i grupe „Pir", a u OŠ "Dr Đorđe Joanović" je odigrana pozorišna predstava za decu „Šašava bajka". U nedelju, 9. oktobra u hramu Svetog Arhangela Gavrila, koncertom duhovne muzike i parastosom Teodoru Pavloviću, završena je ovogodišnja manifestacija.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak