Skidanje useva sa uzurpiranih površina

Skidanje useva sa uzurpiranih površina

Novobečejska lokalna samouprava privela kraju akciju "skidanja" useva sa uzurpiranih površina.

Na osnovu novog zakona o poljoprivrednom zemljištu, lokalne samouprave imaju obavezu da skinu useve sa parcela koje nisu izlicitirane, a uzurpirane su. U skladu sa tim je delovala i novobečejska lokalna samouprava, a zamenik predsednika opštine Novi Bečej Branko Svilengaćin kaže da su nakon ubiranja žita od pre četiri meseca, sada na redu bili suncokret i kukuruz.

- Skidani su usevi sa uzurpiranih površina u vlasništvu RS, odnosno opštine Novi Bečej.

Svilengaćin se ujedno zahvalio ogromnoj većini poljoprivrednika koji su svoje pravo da zakupe zemlju ostvarili na legalan način, što je standard koji bi svi trebalo da primenjuju.

- Pozivam sve poljoprivrednike da iskoriste 12.500 hektara zemlje, koliko opština Novi Bečej ima i u narednim krugovima je izlicitiraju za sebe.

„ Podsećamo, iz resornog ministarstva je rečeno da će svi koji ilegalno poseju njivu, morati da plate kaznu u visini trostrukog iznosa prosečnog zakupa zemljišta na teritoriji tog okruga. Uz to, svi usevi će biti' "skinuti'", a izgubiće pravo da ikada zatraži zakup državnih oranica.

U novobečejskoj opštini aktivnosti skidanja useva sa uzurpiranih površina počele su 26. juna.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak