Skidanje useva sa uzurpiranih površina

Skidanje useva sa uzurpiranih površina

Novobečejska lokalna samouprava privela kraju akciju "skidanja" useva sa uzurpiranih površina.

Na osnovu novog zakona o poljoprivrednom zemljištu, lokalne samouprave imaju obavezu da skinu useve sa parcela koje nisu izlicitirane, a uzurpirane su. U skladu sa tim je delovala i novobečejska lokalna samouprava, a zamenik predsednika opštine Novi Bečej Branko Svilengaćin kaže da su nakon ubiranja žita od pre četiri meseca, sada na redu bili suncokret i kukuruz.

- Skidani su usevi sa uzurpiranih površina u vlasništvu RS, odnosno opštine Novi Bečej.

Svilengaćin se ujedno zahvalio ogromnoj većini poljoprivrednika koji su svoje pravo da zakupe zemlju ostvarili na legalan način, što je standard koji bi svi trebalo da primenjuju.

- Pozivam sve poljoprivrednike da iskoriste 12.500 hektara zemlje, koliko opština Novi Bečej ima i u narednim krugovima je izlicitiraju za sebe.

„ Podsećamo, iz resornog ministarstva je rečeno da će svi koji ilegalno poseju njivu, morati da plate kaznu u visini trostrukog iznosa prosečnog zakupa zemljišta na teritoriji tog okruga. Uz to, svi usevi će biti' "skinuti'", a izgubiće pravo da ikada zatraži zakup državnih oranica.

U novobečejskoj opštini aktivnosti skidanja useva sa uzurpiranih površina počele su 26. juna.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.