Identifikovani problemi u opštini Novi Bečej

Identifikovani problemi u opštini Novi Bečej

Opštinu Novi Bečej nedavno je posetio Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine koji je u razgovoru sa čelnicima lokalne samouprave pokušao da identifikuje i iznađe rešenja za probleme sa kojima se opština suočava. Galić je istakao kako Novi Bečej ima značajne probleme sa divljim deponijama i otpadnim vodama.

- Ima 13 divljih deponija, a u dve mesne zajednice uopšte nema kanalizacije, samo septičke jame. Sam Novi Bečej je pokriven sa svega 60 posto kanalizacione mreže."

Građevinski i javni radovi u opštini Novi Bečej

U Novom Bečeju su u toku radovi na izradi fekalne kanalizacione mreže Šušanjskog sliva i to u ulici Čika Ljubina ka ulicama Ive Lole Ribara, JNA, Narodnog Fronta i Petefi Šandora. Zati'm u ulici Narodnog Fronta do Zmaj Jovine i Njegoševe i ulica Njegoševa od ulice JNA do Petefi Šandora.

Ovo praktično znači oko 140 priključaka na sistem fekalne kanalizacione mreže. Ukupna dužina sekundarnih kolektora u pomenutim ulicama iznosi oko 1.900 metara, a vrednost radova je 12,370.000 dinara.

Javni radovi u opštini Novi Bečej

Kako ističe Ranko Janjić, koordinator Javnih radova, ove godine su NSZi opština Novi Bečej odvojile 3,8 miliona dinara za ovu svrhu, s tim što je opština učestvovala sa još 1,5 miliona dinara za materijal. Angažovano je 57 osoba, a samim radovima je obuhvaćeno mnogo objekata, institucija i javnih površina.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak