Identifikovani problemi u opštini Novi Bečej

Identifikovani problemi u opštini Novi Bečej

Opštinu Novi Bečej nedavno je posetio Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine koji je u razgovoru sa čelnicima lokalne samouprave pokušao da identifikuje i iznađe rešenja za probleme sa kojima se opština suočava. Galić je istakao kako Novi Bečej ima značajne probleme sa divljim deponijama i otpadnim vodama.

- Ima 13 divljih deponija, a u dve mesne zajednice uopšte nema kanalizacije, samo septičke jame. Sam Novi Bečej je pokriven sa svega 60 posto kanalizacione mreže."

Građevinski i javni radovi u opštini Novi Bečej

U Novom Bečeju su u toku radovi na izradi fekalne kanalizacione mreže Šušanjskog sliva i to u ulici Čika Ljubina ka ulicama Ive Lole Ribara, JNA, Narodnog Fronta i Petefi Šandora. Zati'm u ulici Narodnog Fronta do Zmaj Jovine i Njegoševe i ulica Njegoševa od ulice JNA do Petefi Šandora.

Ovo praktično znači oko 140 priključaka na sistem fekalne kanalizacione mreže. Ukupna dužina sekundarnih kolektora u pomenutim ulicama iznosi oko 1.900 metara, a vrednost radova je 12,370.000 dinara.

Javni radovi u opštini Novi Bečej

Kako ističe Ranko Janjić, koordinator Javnih radova, ove godine su NSZi opština Novi Bečej odvojile 3,8 miliona dinara za ovu svrhu, s tim što je opština učestvovala sa još 1,5 miliona dinara za materijal. Angažovano je 57 osoba, a samim radovima je obuhvaćeno mnogo objekata, institucija i javnih površina.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.