Novi Bečej "Grad u fokusu 2016"

Na konkursu raspisanom od strane Ministarstva kulture i informisanja, projekat "Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti'" doneo je Novom Bečeju titulu "Grad u fokusu 2016" i preko 56 miliona dinara namenjenih finansiranju brojnih aktivnosti', manifestacija i infrastrukturnih radova.

U novobečejskom Domu kulture će se uraditi i opremiti multimedijalni prostor (bivša diskoteka), u Narodnoj biblioteci je u planu saniranje stepeništa i zida i postavljanje rampe za osobe sa invaliditetom, srediće se sprat Žitnog magacina, formiraće se "kulturni inkubator" (Tursko-bečejska štedionica), urediće se galerija i biblioteka u Banatskom kulturnom centru, u muzeju Glavaševa kuća u planu je elektronsko uvođenje evidencije, a u muzeju "Žeravica" će se raditi na uređenju etno kuće.

Dom kulture u Novom Bečeju bi do kraja sledeće godine trebalo da dobije jednu modernu, multifunkcionalnu i multimedijalnu salu sa konferencijskim i galerijskim prostorom.

Projektom je predviđeno adaptiranje prostorija bivše diskoteke. Građevinski radovi koji podrazumevaju kompletno opremanje vrede oko 15 miliona dinara, a nešto preko 7 miliona je predviđeno za kupovinu opreme.

Sala je zamišljena kao jedan veliki prostor pregrađen staklenim panelima koji se po potrebi mogu otvarati i zatvarati. Jedan deo će biti galerijski i njegova svrha će biti pružanje informacija o kulturnim, istorijskim i turističkim činjenicama u opštini, dok će se u drugom, konferencijskom delu održavati konferencije, radionice i prezentacije.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.