Novi Bečej "Grad u fokusu 2016"

Na konkursu raspisanom od strane Ministarstva kulture i informisanja, projekat "Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti'" doneo je Novom Bečeju titulu "Grad u fokusu 2016" i preko 56 miliona dinara namenjenih finansiranju brojnih aktivnosti', manifestacija i infrastrukturnih radova.

U novobečejskom Domu kulture će se uraditi i opremiti multimedijalni prostor (bivša diskoteka), u Narodnoj biblioteci je u planu saniranje stepeništa i zida i postavljanje rampe za osobe sa invaliditetom, srediće se sprat Žitnog magacina, formiraće se "kulturni inkubator" (Tursko-bečejska štedionica), urediće se galerija i biblioteka u Banatskom kulturnom centru, u muzeju Glavaševa kuća u planu je elektronsko uvođenje evidencije, a u muzeju "Žeravica" će se raditi na uređenju etno kuće.

Dom kulture u Novom Bečeju bi do kraja sledeće godine trebalo da dobije jednu modernu, multifunkcionalnu i multimedijalnu salu sa konferencijskim i galerijskim prostorom.

Projektom je predviđeno adaptiranje prostorija bivše diskoteke. Građevinski radovi koji podrazumevaju kompletno opremanje vrede oko 15 miliona dinara, a nešto preko 7 miliona je predviđeno za kupovinu opreme.

Sala je zamišljena kao jedan veliki prostor pregrađen staklenim panelima koji se po potrebi mogu otvarati i zatvarati. Jedan deo će biti galerijski i njegova svrha će biti pružanje informacija o kulturnim, istorijskim i turističkim činjenicama u opštini, dok će se u drugom, konferencijskom delu održavati konferencije, radionice i prezentacije.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak