Sredinom decembra, u Novom Bečeju, na desnoj obali Tise, održano je, u svetu jedinstveno takmičenje u pecanju manića uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj. Dragan Vukotić, menadžer udruženja "Klub Tisa 63" i organizator manifestacije, koju su još podržale i Turistička organizacija opštine Novi Bečej i lokalna samouprava, rekao je da, pod kapom "Manić-Tisa 63" imamo, u stvari, dve manifestacije - pecanje i tradicionalni vojvođanski svinjokolj. Turistička organizacija opštine Novi Bečej prepoznala je potencijal manifestacije „Manić - Tisa 63", tim pre što je ova manifestacija jedna od retkih u zimskom delu turističke sezone u Banatu, rekao je tokom manifestacije njen v.d. direktor, Saša Dujin. „Ovo je prvi put da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni, što je svakako potvrda da je Turistička organizacija dobro procenila i dobro odabrala."

Kao i svake godine manifestacija „Manić - Tisa 63" ima poznate promotere, a ove je to bila je legenda srspkog bodibildinga i fitnesa, Biserka Šipka. Uporedo s takmičenjem u pecanju, na obali se odvijala i manifestacija vojvođanskog svinjokolja, s prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i pripremom svinjskih specijaliteta.

Rad vajara Zorana Ivanovića iz Beograda pobedio je na konkursu za izbor biste Josifa Marinkovića, koja će od sledećeg maja krasiti prostor ispred novobečejskog Doma kulture.

Direktor Doma kulture opštine Novi Bečej, Novica Blažin, ističe da sada predstoji izrada same biste u bronzi, livenje i kasnije izrada postamenta. Bista će svečano biti predstavljena javnosti na jubilarnim 25. Obzorjima na Tisi.

Akciji „Čepom do osmeha", priključila se i opština Novi Bečej. Cilj humanitarnih aktivnosti je razvijanje ekološke svesti, zatim empatiju prema deci sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u svakodnevicu, kao i njihov osmeh kada dobiju pomogala koja im olakšavaju svakodnevni život.

Na teritoriji opšti'ne Novi Bečej, kutije za prikupljanje čepova za reciklažu postavljene su u školama, predškolskim ustanovama kao i mesnim zajednicama.

Prigodnim kulturno-umetničkim programom je obeleženo 30 godina postojanja Sportskog centra i izabrani su najbolji sportisti za 2016 godinu.

Prisutne su pozdravili Saša Maksimović, predsednik opštine, Ranko Janjić, direktor SRC „Jedinstvo", Milorad Kiselički, bivši direktor sportskog centra i Stevan Davidović, dugogodišnji sportski novinar.

Titula "Sportista godine 2016. godine", sasvim očekivano je otišla u ruke zlatnog paraolimpijca i dvostrukog osvajača medalja u streljaštvu iz Rija, Lasla Šuranjija. Najuspešniji sportski kolektiv je Rukometni klub „Jedinstvo" Novi Bečej.

Priznanje je dodeljeno i sportskom novinaru, Stevanu Davidoviću, koji je radio na popularisanju sportskih klubova i pojedinaca, te redovno, blagovremeno i uvek objekti'vno informisao.

Povodom jubileja, 30 godina Sportsko- rekreativnog centra „Jedinstvo", odlučeno je da se za dugogodišnji predani rad u sportskoj hali, gde je od samog osnivanja bio rukovodilac, priznanje dodeli Miloradu Kiseličkom.

Strana 1 od 11

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak