Zimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 5. međunarodnoj manifestaciji "MANIĆ-TISA 63" koja će se održati od 9. do 11. decembra 2016. godine u Novom Bečeju.

Takmičenje se odvija na 63. kilometru reke Tise nizvodno od brane kod Novog Bečeja, sa obe obale. Uporedo sa takmičenjem u pecanju, na obali će se odvijati „Tradicionalni vojvođanski svinjokolj" i akcija "Uradi sam" gde gosti imaju mogućnost da sami spreme specijalitete od svežeg svinjskog mesa.

Svoje učešće su već tradicionalno potvrdili takmičari iz cele Srbije, kao i gosti iz Nemačke, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Italije, Slovačke, Češke, Engleske i BiH.

Početkom novembra, sprovedena je akcija hvatanja pasa lutalica na teritoriji Novog Bečeja, dvanaesta ove godine. Hvatanje pasa lutalica i odnošenje uginulih životinja u opštini Novi Bečej sprovodi JP "Komunalac" Novi Bečej u saradnji sa Zoohigijenom iz Kikinde.

Dejan Todorović, koordinator hvatanja pasa pri JP "Komunalac" je istakao da je tokom ovih dvanaest akcija sa ulica sklonjeno blizu 250 pasa i oko 200 uginulih životinja.

I ove godine je u Specijalnom rezervatu prirode „Slano Kopovo" u blizini Novog Bečeja, organizovan Festival ždralova kada su ljubitelji prirode, uz zanimljiv program, zajednički dočekali više od jedanaest hiljada ovih impozantnih ptica.

Lovačko udruženje Novi Bečej, kao upravljač SRP „Slano Kopovo", organizator je Festivala ždralova, a prema rečima Silvije Šimončik, stručnog saradnika u ovom rezervatu i ove godine je pripremljen bogat program, pre svega, za decu.

Mesna zajednica Kumane je početkom novembra, putem javnih radova, izgradila parking ispred kumanačkog Doma zdravlja koji građanima obezbeđuje nesmetan pristup ovoj ustanovi.

Prema rečima Gorana Stančića, sekretara Mesne zajednice Kumane, ulaz u Dom zdravlja je do nedavno bio otežan jer pešaci nisu mogli da prođu od automobila koji su zauzimali stazu.

Naredni radovi Mesne zajednice su postavljanje nove ograde u dvorištu Stare škole.

Potkategorije

Strana 1 od 5

Prijavite se za novosti

Prijavite se ako želite da dobijate novosti sa sajta na vaš e-mail.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak