Cene za čuvanje plovila i splavova su nepromenjene: 3000 dinara za čamac i 8000 dinara za splavove. Splavovi će biti poređani od Skele do braja 046, a od broja 046 do kupališta će biti čamci. - Radoslav Šećerov

Mesna zajednica Novi Bečej uspešno nastavlja da servisira potrebe svojih sugrađana. U njene nadležnosti odlukom Veća skupštine opštine Novi Bečej, spada i održavanje priobalja Tise i čuvanje čamaca, u delu od Skele do Manastira. Zamenik predsednika Mesne zajednice Novi Bečej, Radoslav Šećerov, kaže da su za održavanje priobalja angažovana četiri radnika, koji će na tim poslovima raditi 24 časa dnevno: "Prvi put imamo zakonsku regulativu da se čuvaju isključivo čamci. Cene za čuvanje plovila i splavova su nepromenjene: 3000 dinara za čamac i 8000 dinara za splavove.

Splavovi će biti poređani od Skele do braja 046, a od broja 046 do kupališta, će biti čamci. Prilikom prijave, vlasnici plovila za privez čamca dobijaju uplatnice, a rok plaćanja je osam dana. U roku tih osam dana dolaze u Mesnu zajednicu Novi Bečej, radi sklapanja ugovora između vlasnika plovila i Mesne zajednice. Ko ne izvrši uplatu u roku od osam dana gubi pravo na privezište."

Osim leti, Mesna zajednica Novi Bečej se trudi da i u zimskom periodu, kasnoj jeseni i ranom proleću obala Tise bude uređena i na taj način da doprinese turističkoj ponudi Novog Bečeja.

Saobraćajna ogledala su trenutno postavljena na tri raskrsnice. To su raskrsnice u ulicama, Narodnog fronta — Petra Drapšina, Narodnog fronta — Čika Ljubina i Branka Radičevića — Slobodana Perića

U okviru svojih redovnih aktivnosti, kao upravljač javnih puteva na teritoriji opštine Novi Bečej, J.P. "Direkcija" je počela sa radovima na održavanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, pa će Novobečejci imati preglednije raskrsnice. Jedna od tih mera je postavljanje saobraćajnih ogledala na raskrsnicama u nivou na kojima je smanjen trougao preglednosti; čime će se povećati preglednost na samoj raskrsnici, a samim tim i celokupna bezbednost saobraćaja, istakao je Ivan Bošnjak, direktor J. P. "Direkcija": "Saobraćajna ogledala su trenutno postavljena na tri raskrsnice. To su raskrsnice u ulicama, Narodnog fronta - Petra Drapšina, Narodnog fronta - Čika Ljubina i Branka Radičevića - Slobodana Perića. Saobraćajna ogledala su izrađena od stabilnog UV pleksiglasa, prečnika 600 mm. Pored zamene oštećene i ugradnje nove saobraćajne signalizacije, a sve u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja na putevima, poseban akcenat će biti stavljen na primenu saobraćajno - tehničkih mera, na unapređenje bezbednosti saobraćaja u zonama raskrsnica i u zonama škola. Saobraćajno tehničke mere koje se planiraju za zone škola su vizuelna identifikacija zone (horizontalna i vertikalna), kontrola brzine kretanja (prinudni usporivači brzine, vibracione trake), kanalisanje pešačkih tokova, kontrola parkiranja u zoni škola.

Pored ovoga, izvršiće se i obeležavanje parking mesta za vozače sa invaliditetom, vertikalnom, a zatim i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom. Obležavanje parking mesta za osobe sa invaliditetom će se izvršiti kod javnih objekata od opšteg interesa. Radovi na održavanju vertikalne i horizontalne signalizacije na teritoriji opštine Novi Bečej planiraju se u kontinuitetu do kraja građevinske sezone.

09. maja 1945. godine nacistička Nemačka je potpisala bezuslovnu kapitulaciju u II svetskom ratu. Bilans rata je bio nemilosrdan - preko 50 miliona poginulih

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Vološinov" iz Novog Bečeja je i ove godine povodom 09. maja, Dana pobede nad fašizmom, organizovalo polaganje venaca i odavanje počasti palim žrtvama u II svetskom ratu. Predstavnici Ambasade Ruske Federacije, opštine Novi Bečej, članovi Društva i ostali građani Novog Bečeja prisustvovali su polaganju venaca na spomenik palim crvenoarmejcima, spomen ploču i spomenik palim žrtvama II svetskog rata, koji se nalaze na novobečejskom keju. Vojislav Blažin, predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vološinov" pozdravio je prisutne rečima: „Naše Društvo u saradnji sa ostalim društvima veterana rata, a svake godine, pa i ove godine na 69-godišnjicu završetka II svetskog rata odaje poštu i priznanje svim palim u II svetskom ratu i to je naš mali doprinos u ovim globalnim, velikim okvirima."

Obeležavanjem Dana pobede odaje se pošta milionima koji su dali svoj život da se zlo fašizma nikada više ne ponovi, istakao je Blažin. Ambasada Ruske Federacije u Republici Srbiji 09. maja je poslala svoje predstavnike u 23 mesta, a među njima i u Novi Bečej. Nakon polaganja venaca prisutnima se obratio i ataše protokola pri Ambasadi Ruske Fedaracije: „Naša dva naroda su bila na istoj strani istorije. U ime ambasade bih hteo da vam kažem da čak i u ovom trenutku, kada smo svi svedoci ovih dešavanja u Ukrajni, mi u ambasadi smo zahvalni Srbiji na njenom stavu prema najnovijim dogadajima u Ukrajni i uopštenom stavu prema Rusiji."

Predstavnici Ambasade i Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Vološinov". takođe su obišli i groblje na kom su sahranjeni ruski vojnici koji su se našli u Srbiji posle I svetskog rata.

Prva etapa je suzbijanje larvi kućnih komaraca koja podrazumeva - meru suzbijanja larvi komaraca na staništima bara i kanala na javnim površinama, biološkim i hemijskim tretmanom sa zemlje i biološkim tretmanom iz vazduha, apliciranjem granula tipa BTI

Protekle nedelje je u naseljenim mestima opštine Novi Bečej vršeno tretiranje larvi komaraca na staništima kanala i bara na javnim površinama. Plan i program suzbijanja komaraca i ostalih štetnih organizama na teritoriji opštine Novi Bečej za 2014. godinu je pravljen u skladu sa srednjeročnom strategijom uništavanja komaraca „Panonija Asocijacije", Udruženja za zaštitu životne sredine, čiji je član i opština Novi Bečej. Prema rečima Ivana Bošnjaka, direktora JP “Direkcija" Novi Bečej, predviđeno je dve etape tretmana: „Prva etapa je suzbijanje larvi kućnih komaraca koja podrazumeva meru suzbijanja larvi komaraca na staništima bara i kanala na javnim površinama, biološkim i hemijskim tretmanom sa zemlje i biološkim tretmanom iz vazduha, apliciranjem granula tipa BTl. Druga mera suzbijanja larvi komaraca je na staništima okućnica i dvorišta. Mera podrazumeva podelu tableta svim domaćinstvima na teritoriji opštine Novi Bečej, u svim naseljenim mestima. Što se tiče tretmana odraslih jedinki komaraca predviđen je hemijski tretman ULV aplikacijom sa zemlje na površini od 3.400 hektara. Time će biti obuhvaćena sva naseljena mesta u opštini i predviđen je hemijski tretman aplikacijom ULV preparata iz vazduha na površini od 1.200 hektara. Tim tretmanom će biti obuhvaćeno priobalje Tise i naseljeno mesto Novi Bečej. Svim ovim merama, u nekoj prosečnoj sezoni, trebalo bi da se broj komaraca dovede na neki tolerantan nivo."

Izvršilac svih navedenih tertmana je „Ciklonizacija a.d." iz Novog Sada, koja je, u otvorenom postupku javne nabavke za tretman komaraca i ambrozije na teritoriji opštine Novi Bečej, bila najpovoljniji ponuđač.

Odbojka u Novom Bečeju nema dugu tradiciju, ali sudeći prema rezultatima, odbojkašice „Jedinstva" iz Novog Bečeja su na najboljem putu da steknu veliku popularnost.

U tek minulom prvenstvu Druge vojvođanske lige Južna Bačka, seniorke „Jedinstva" su u “B" grupi, u konkurenciji ekipa iz Karavukova; Srbobrana, Odžaka i Apatina zauzele prvo mesto. Izabranice trenera Nikole Velisavljeva osvojile su 21 bod, zabeležile sedam pobeda, a doživele samo jedan poraz.

Za ekipu su igrale Marina Marković (kapiten), Teodora Boberić, Kristina Šućurović, Dunja Vujackov, Vanja Ivančev, Aleksandra Stojšin, Milana Marić, Marina Tašin, Dunja Kolarov, Ivana Vrebalov, Dragana Kiselički, Dejana Grbić, Helena Hebek, Nikolina Padežanin i Sandra Tašin. Predsednik kluba Vladimir Davidović o rezultatima ženske ekipe kaže: „Odbojkaški klub postoji tek četiri godine i najmlađi je u porodici Sportskog društva „Jedinstvo".

Ovo nam je treća takmičarska sezona, u takmičarskom pogonu je samo ženska ekipa i njenim rezultatima smo više nego zadovoljni. Naš cilj je da zainteresujemo i privučemo što više mladih, upravo zato smo angažovali stručne trenera koji vode Školu odbojke u Novom Bečeju, Kumanu i Novom Miloševu. Profesor fizičkog Srđan Stevanov radi sa mladim selekcijama u Novom Bečeju i Kumanu, apsolvent fizičkog Nebojša Ivanić u Novom Miloševu, a profesor fizičkog Nikola Velisavljev je trener ženske seniorske ekipe. Škola odbojke obuhvata stotinak devojčica, prisutna je masovnost, smatramo da stručnim radom rezltati neće izostati samo treba imati strpljenja”.

Strana 1 od 5

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak