Na tri utakmice Novobečejci postigli 15, a primili samo dva gola

"Jedinstvo" iz Novog Bečeja, jesenji prvak Vojvođanske lige istok, slovito je startovalo u nastavku prvenstva. U prva tri kola postigli su maksimalni učinak, osvojeno je devet bodova, postignuto 15, a primljeno samo dva gola.

U prvom kolu, izabranici trenera Marka Guteše, pobedili su, pred svojim navijačima, "Radnički" iz Kovina 3:0, strelci su bili Bojan Matić, Neven Radaković i Vladimir Radišić. Svoj pobedonosni ples Novobečejci su nastavili, na "vrućem" terenu u Sečnju, gde su golovima Bojana Josimovića, Vladimira Radišića i Bojana Matica, savladali "Bilećanin" 3:1.

Posebnu poslasticu svojim navijačima "Jedinstvo" je priredilo u duelu sa "Zadrugarom" iz Lazareva. Prošlogodišnji čan Srpske lige grupa "Vojvodina", savladan je 9:1. Do rekordne pobede u ovoj sezoni, Novobečejci su došli posle angažovane igre, na izuzetno lošem terenu, koji je više podsećao na seosku kaljugu nego travnatu površinu. Na ovoj utakmici po dva gola postigli su Bojan Josimović i Bojan Matić, a jednom, u listu strelaca, upisali su se Neven Radaković, Vladimir Radišić, Ognjen Maleš, Ognjen Đuričin i Goran Radišić.

Sportski direktor kluba Arsen Tošić, je više nego zadovoljan učinkom fudbalera: "Mi po planu idemo ka našem cilju, a to je plasman u Srpsku ligu. Želja nam je da ova generacija ponovi uspeh iz osamdesetih godina kada se "Jedinstvo" takmičilo u Vojvođanskoj ligi, tada trećem rangu takmičenja u tadašnjoj Jugoslaviji. U zimskom periodu smo doveli tri izuzetno kvalitetna pojačanja, kadetskog reprezentativca Nevena Radakovića, iskusnog igrača veznog reda Bojana Josimovića i borbenog Gorana Radišića, tako da sada imamo najkvalitetniji igrački kadar u ligi. To moramo iskoristiti, uz odličan stručni rad, očekujem da zadržimo prvo mesto do kraja takmičenja".

Ovim uspehom Kormanjoš je stekao pravo nastupa na Svetskom juniorskom prvenstvu u francuskom gradu Klemonu.

Na juniorskom prvenstvu Srbije u kombat savateu, koje je održano u Novom Sadu, takmičar "Jedinstva" Ferenc Kormanjoš postigao je veliki uspeh. Kormanjoš je u konkurenciji takmičara do 56 kg. osvojio zlatnu medalju, a time i titulu prvaka države.

Ovim uspehom Kormanjoš je stekao pravo nastupa na Svetskom juniorskom prvenstvu koje će se, u junu ove godine, održati u francuskom gradu Klemonu.

Najmlađi takmičari "Jedinstva" uspešni su bili i na prvenstvu Vojvodine, za pionire i kadete, koje je održano u Senti. Na ovom takmičenju Novobečejci su osvojili 11 medalja, tri zlatne, šest srebrnih i dve bronzane.

Zlatne medalje, a time i titulu prvaka Vojvodine, osvojile su Enita Behramaj, Milan Đurić i Denis Šijački, srebrne Alen Behramaj, Milica Trbić, Milica Đurić, Elena Behramaj, Čongor Molnar i Loreta Tot Cala, a bronzane Emanuela Behramaj i Jožef Šimon.

Karate klub "Jedinstvo" iz Novog Bečeja ima dugu i bogatu tradiciju, a takmičari ovog primernog sportskog kolektiva, koji je član "Sotokan" federacije, kao po pravilu sa svakog takmičenja vraćaju se sa medaljama. Karatisti "Jedinstva" su na 11 prošlogodišnjih i tri ovogodišnja takmičenja osvojili 66 medalja, 30 zlatnih, 17 srebrnih i 19 bronzanih.

Najuspešnija takmičarka je Nikolina Abazaj (13 godina), koja je osvojila, 15 medalja, devet zlatnih, pet srebrnih i jednu bronzanu, ali posebno je ponosna na zlatne medalje osvojene na državnom prvenstvu u Beogradu i prvenstvu Vojvodine, koje je održano u Bečeju. Pored nje prvaci Vojvodine su Srđan Sudarski, Jovan Sudarski i Laura Kosoruš, dok je Kristina Milosavljević bila druga, a Marina Abazaj treća.

Veoma uspešne sa deset osvojenih medalja su Laura Kosoruš i Kristina Milosavljev, Marina Abazaj je osvojila devet, a senior Srđan Sudarski sedam, od toga šest zlatnih.

U februaru ove godine Jovan Sudarski (17) je pred komisijom Sotokan saveza Srbije stekao zvanje karate majstora i tako postao nosilac crnog pojasa prvi dan.

Sigurno da novobećejski karatisti ne bi imali toliko uspeha da o njima brigu ne vode majstor karatea Mihalj Rigo, nosilac crnog pojasa šesti dan, nekadašnja reprezentativka SFRJ Vanja Avramov i još uvek aktivni takmičar Srđan Sudarski.

Mihalj Rigo o rezultatima kluba kaže: "Mada ne učestvujemo na tako mnogo takmičenja kao prethodnih godina, zadovoljni smo rezultatima. Posebno uspešni bili smo na prvenstvu Vojvodine u Bečeju, gde smo osvojili četiri zlatne medalje. Uspešni smo bili i na veoma masovnom inetrnacionalnom takmičenju "Adnet kupu"u Segedinu, gde je Srđan Sudarski osvojio zlatnu, a Kristina Milosavljević i sestre Nikolina i Marina Abazaj bronzane medalje. Posebno želim da istaknem, da su naša dva takmičara, Nikolina Abazaj i Jovan Sudarski, izborili pravo učešća na prvenstvu Evrope "Sotokan" federacije, koje će se u aprilu održati u mađarskom gradu Egeru".

Takmičari iz novobečejske opštine osvojili 47 medalja

Na jednom od najprestižnijih karate takmičenja u Evropi, "Super Empi" kupu, koji je 24. marta održan u Subotici, karatisti iz novobečejske opštine imali su zapažene rezultate. U konkurenciji 1650 takmičara, iz 11 zemalja, nastupilo je 98 klubova medju kojima "Mladost" iz Novog Miloševa, sa 38 takmičara, "San Pai" iz Novog Bečeja sa 22 i "Jedinstvo" iz Novog Bečeja sa šest takmičara.

Najviše uspeha imali su karatisti iz Novog Miloševa koji su osvojili 32 medalje, 8 zlatnih, 7 srebrnih i 17 bronzanih, "San Pai" je osvojio 12 (dve zlatne, četiri srebrne i 6 bronzanih), a "Jedinstvo" tri medalje, dve srebrne i jednu bronzanu.

Najuspešniji takmičari Mladosti bili su Dušan i Radmila Vukelja sa po četiri medalje. Dušan Vukelja je osvojio zlatnu medalju u katama, dve zlatne u borbama i bronzanu u borba, a Radmila Vukelja dve zlatne u katama, a bronzane u katama i borbi.

Zlatne medalje osvojile su Ivana Cucin i Teodora Klačak, a srebrne Norbert Klačak, Milan Radojčin, Marko Malešev, Edvin Dudaš, Nemanja Baštovanov, Dragan Martin i Tamara Perišić.

Bronzane medalje u katama osvojili su Alja Grujić, Branislav Malešev, Đorđe Radojčin, Nevena Filipov, Predrag Tornjanski, Danijel Molnar,Emilija Rauški i Nemanja Tornjanski, a u borbama Strahinja Radojčin,Vuk Batanjski i Dragan Martin, dok su dve bronzane medalje, u borbama i katama, osvojili su Petar Malešev i Vladimir Brežančić.

U ekipi "San Pai" najuspešnija je bila aktuelna svetska prvakinja u katama, desetogodišnja, Kasija Milošević, koja je osvojila zlatnu medalju u katama, a na pobedničko postolje, sa zlatnom medaljom u borbama, popela se i ekipa starijih pionirki, u sastavu Ivona Mesaroš, Jovana Dragić i Marina Raškov.

Srebrne medalje osvojile su Saša Vijatov i Dajana Palfi u katama, a Jovana Dragić i Emilija Ćuk u borbama.

Bronzane medalje u katama osvojili su Jovana Dragić, Nemanja Legenji i Tomislav Iličić, a Marina Raškov u borbama. Na trećem mestu bio je kata tim starijih pionirki u sastavu Ivona Mesaroš, Kasija Milošević i Jovana Dragić i kata tim pionira, u sastavu Nemanja Legenji, Teodor Dujin i Filip Martinov.

Ekipa Jedinstva je takmičenje u Subotici završila sa tri medalje, dve srebrne i jednom bronzanom. Srebrne medalje u katama, osvojile su Nikolina Abazaj i Kristina Milosavljević, a bronzanu Laura Kosoruš.

Tokom redovnog održavanja nasipa na Ljutovu radnici Mesne zajednice Novi Bečej 18. marta sanirali su nastala oštećenja. Različite vrste oštećenja i rupe koje u nasipu prave životinje sanirane na su na adekvatan način. Između ostalog zatvoreno je desetak većih rupa i kanala koje su napravili jazavci i druge životinje koje koriste ovakve vrste staništa.

U narednom periodu biće nastavljeno redovno održavanje nasipa, kako ga nastala oštećenja, ne bi ugrozila.

Strana 1 od 6

Sadržaj

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak