banerKIA3

Đaci i ostali građani deonicu puta na kojoj je dozvoljen saobraćaj teretnim vozilima izbeći će korišćenjem novoizgrađene biciklističke staze

Veliki broj đaka koji su se biciklom prevozili do škole bio je ugrožen na prometnom magistralnom putu zbog intenzivnog saobraćaja. Najviše iz tog razloga, a i zbog ostalih sugrađana koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo, Mesna zajednica Novi Bečej odlučila je da uđe u kapitalni projekat izgradnje biciklističke staze od Geberovog bloka do pružnog prelaza u Novom Selu. Radoslav Šećerov, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Novi Bečej kaže da je preostalo samo da staza bude adekvatno obeležena: „Staza je dvosmerna tako da ćemo obezbediti adekvatnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju kako bi mogla da se koristi na najadekvatniji način. Materijal za biciklističku stazu obezbeđen je novcem od samodoprinosa, a radovi su izvedeni u okviru javnih radova".

Još jedna inventivna akcija obeležila je rad Mesne zajednice Novi Bečej u ovom periodu. U dogovoru sa građanima i uz asistenciju Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac" skupljen je sav šut i postavljen kao tvrda podloga za put od slanog kopova prema Pesku. Posle ravnanja adekvatnom mehanizacijom dobijen je kvalitetniji i čvršći put. Na taj način domaćinstva su se oslobodila nepotrebnog otpada koji je korisno upotrebljen da bi se poljoprivrednim proizvođačima olakšao saobraćaj do svojih njiva.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je novobečejac Jožef Feher kupio od engleske firme Klejton Šatlevart 1852. godine prvu vršalicu u Ugarskoj, koja je radila sve do 1900. godine?