Završena biciklistička staza

Đaci i ostali građani deonicu puta na kojoj je dozvoljen saobraćaj teretnim vozilima izbeći će korišćenjem novoizgrađene biciklističke staze

Veliki broj đaka koji su se biciklom prevozili do škole bio je ugrožen na prometnom magistralnom putu zbog intenzivnog saobraćaja. Najviše iz tog razloga, a i zbog ostalih sugrađana koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo, Mesna zajednica Novi Bečej odlučila je da uđe u kapitalni projekat izgradnje biciklističke staze od Geberovog bloka do pružnog prelaza u Novom Selu. Radoslav Šećerov, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Novi Bečej kaže da je preostalo samo da staza bude adekvatno obeležena: „Staza je dvosmerna tako da ćemo obezbediti adekvatnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju kako bi mogla da se koristi na najadekvatniji način. Materijal za biciklističku stazu obezbeđen je novcem od samodoprinosa, a radovi su izvedeni u okviru javnih radova".

Još jedna inventivna akcija obeležila je rad Mesne zajednice Novi Bečej u ovom periodu. U dogovoru sa građanima i uz asistenciju Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac" skupljen je sav šut i postavljen kao tvrda podloga za put od slanog kopova prema Pesku. Posle ravnanja adekvatnom mehanizacijom dobijen je kvalitetniji i čvršći put. Na taj način domaćinstva su se oslobodila nepotrebnog otpada koji je korisno upotrebljen da bi se poljoprivrednim proizvođačima olakšao saobraćaj do svojih njiva.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je prema odluci Karlovačkog mira razrušeno utvrđenje na Tisi kod Novog Bečeja 1701. godine, a ostaci temelja su minirani 1911. godine?