banerKIA3

Za preko 230 zaposlenih u bivšoj „Pobedi" pored redovnih plata dobri uslovi rada biće upotpunjeni organizovanim prevozom do fabrike

U ovom momentu u fabrici obuće „Serbia Manifatture" radi preko 230 zaposlenih, a od toga 160 radnika primljeno je na neodređeno vreme. Svakog dana obezbeđenim prevozom stiže 60 radnika sa teritorije cele opštine: iz Bočara, Novog Miloševa i Kumana. U planu je da se i za radnike iz Novog Bečeja obezbedi prevoz do radnog mesta.

Kurbanjev Ester radi u fabrici od osnivanja. Kaže da je zavolela ovaj posao i da je zadovoljna uslovima rada: „Važno je kada se nečim baviš da to što radiš i zavoliš. Bitno mi je i to što su plate redovne, što baš u današnje vreme nije čest slučaj.

Ranije se nisam bavila ovim poslom, ali ovde ima puno ljudi koji mi pomažu da ga naučim. Za našu četvoročlanu porodicu ovo je prihod koji nam mnogo znači".

Njen kolega iz krojačnice Sebastijan Fabijan kaže da je u „Serbia Manifatture" zaposleno još dva člana njegove porodice: „Sestra i brat rade isto ovde. Dopada nam se zato što radimo pre podne, pa imamo dovoljno vremena da se bavimo i drugim stvarima posle posla. Plata je redovna, tako da smo zadovoljni. Ranije sam radio u hladnjači. Tamo mi nije bilo dobro pa sam došao ovde. Mislim da u okolini skoro nije otvorena ni jedna ovakva fabrika i zato smatram da je ovo veliki uspeh." Kao i porodica Fabijan i porodica Atanacković ima tri člana u fabrici obuće „Serbia Manifatture".

Zorka Atanacković se bavila sličnim poslovima i ranije: „Ja, sin i najmlađa ćerka radimo ovde. Posao mi nije težak. Iskreno meni je dobro, a i mojima." Senada Slavković iz rukovodstva „Serbia Manifatture" kaže da su nakon nepunih šest meseci rada zadovoljni postignutim rezultatima, pre svega napretkom koji su radnici ostvarili u procesu proizvodnje: „Za oko mesec i po dana se očekuje otvaranje novog pogona, a samim tim i Zorka novih pedesetak radnih mesta. Zahvaljujući viziji naših investitora i zalaganju zaposlenih kao i pomoći lokalne samouprave postavili smo temelje jedne uspešne poslovne priče koja je sada važna poslovna karika velike međunarodne modne kompanije, a to je u današnje vreme zaista retko pa je samim tim i privilegija za sve nas".

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da se prvi i jedini  bioskop »Vojvodina» posle  II svetskog rata nalazio u Zadružnom Domu, koji je izgrađen 1952. godine?