banerKIA3

Na Olimpijadi sam pucao u četiri discipline, dve sa vazdušnom puškom i dve sa malokalibarskom puškom - Laslo Šuranji

Laslo Šuranji živi je primer nesalomivosti ljudskog duha. Činjenica da je hendikepiran nije ga obeshrabrila i naterala da se izoluje od drugih, naprotiv.

Uspešno bavljenje streljaštvom dovelo ga je na Paraolimpijadu: „Meni je ovo bila prva Olimpijada na kojoj sam nastupio, prošle godine sam takođe imao ispunjene norme, ali nisam otputovao. Sada sam ispunio kvalifikacione norme u prvoj godini četvorogodišnjeg ciklusa. Na Olimpijadi sam pucao u četiri discipline, dve sa vazdušnom puškom i dve sa malokalibarskom puškom. Najbolji plasman mi je 17. mesto sa vazdušnom puškom, stojeći stav, zatim 20. mesto trostav sa malokalibarskom puškom. Nisam zadovoljan plasmanom jer nisam postigao svoje najbolje rezultate zbog nekih problema koje sam imao."

Laslo kaže da je Paraolimpijada totalno drugačija od drugih takmičenja i da svaki sportista zaista treba da doživi to iskustvo:

„Bili smo 20 dana tamo pa sam imao vremena da odgledam i druga takmičenja. Bilo je sportova koje ja do sada nisam ni video na Olimpijadama, kao što je boćanje i mačevanje u kolicima. Zahvaljujem se i Opštini bez čije podrške ne bih možda uspeo da stignem u London na Paraolimijske igre."

Na pitanje o planovima za naredni period Laslo Šuranji odgovara sa smeškom da će narednih mesec dana samo da se odmara. Onima koji ga znaju jasno je koliko su pripreme za Olimpijadu i takmičenja na njoj iscrpla Lasla, jer ga u drugoj situaciji ništa ne može zaustaviti da uporno trenira dva puta dnevno.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je prva samousluga u Novom Bečeju otvorena 1958. godine. Ona se nalazila u ulici  M.Tita br. 17 i bila je druga samousluga u Vojvodini?