Novobečejac Laslo Šuranji branio boje Srbije na Paraolimijadi u Londonu

Na Olimpijadi sam pucao u četiri discipline, dve sa vazdušnom puškom i dve sa malokalibarskom puškom - Laslo Šuranji

Laslo Šuranji živi je primer nesalomivosti ljudskog duha. Činjenica da je hendikepiran nije ga obeshrabrila i naterala da se izoluje od drugih, naprotiv.

Uspešno bavljenje streljaštvom dovelo ga je na Paraolimpijadu: „Meni je ovo bila prva Olimpijada na kojoj sam nastupio, prošle godine sam takođe imao ispunjene norme, ali nisam otputovao. Sada sam ispunio kvalifikacione norme u prvoj godini četvorogodišnjeg ciklusa. Na Olimpijadi sam pucao u četiri discipline, dve sa vazdušnom puškom i dve sa malokalibarskom puškom. Najbolji plasman mi je 17. mesto sa vazdušnom puškom, stojeći stav, zatim 20. mesto trostav sa malokalibarskom puškom. Nisam zadovoljan plasmanom jer nisam postigao svoje najbolje rezultate zbog nekih problema koje sam imao."

Laslo kaže da je Paraolimpijada totalno drugačija od drugih takmičenja i da svaki sportista zaista treba da doživi to iskustvo:

„Bili smo 20 dana tamo pa sam imao vremena da odgledam i druga takmičenja. Bilo je sportova koje ja do sada nisam ni video na Olimpijadama, kao što je boćanje i mačevanje u kolicima. Zahvaljujem se i Opštini bez čije podrške ne bih možda uspeo da stignem u London na Paraolimijske igre."

Na pitanje o planovima za naredni period Laslo Šuranji odgovara sa smeškom da će narednih mesec dana samo da se odmara. Onima koji ga znaju jasno je koliko su pripreme za Olimpijadu i takmičenja na njoj iscrpla Lasla, jer ga u drugoj situaciji ništa ne može zaustaviti da uporno trenira dva puta dnevno.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je novobečejac Jožef Feher kupio od engleske firme Klejton Šatlevart 1852. godine prvu vršalicu u Ugarskoj, koja je radila sve do 1900. godine?