Muzej „Glavaševa kuća" obogaćen novom prostorijom i eksponatima

Eksponate najčešće svom zavičajnom muzeju daruju Novobečejci dok neophodne radove uglavnom izvode aktivniji članovi Zavičajnog kluba

Zavičajni muzej Glavaševa kuća na dostojanstven način predstavlja deo istorije Novog Bečeja svima koji mu dođu u pohode. Janoš Koso domar muzeja „Glavaševa kuća" kaže da ga posećuju gosti sa svih meridijana: „U početku, pre 2-3 godine, dolazili su samo Novobečejci, Vranjevčani, a sada dolaze i ekskurzije sa strane iz raznih mesta Vojvodine, čak iz Nemačke, Mađarske. Imali smo posetu i iz Australije. Pročulo se i u drugim krajevima o našem zavičajnom muzeju. Muzej svakodnevno neko posećuje dok organizovane ekskurzije dolaze 1 - 2 mesečno". Prošle godine Muzej je obogaćen vinskim podrumom specifičnim za ovo podneblje, dok je ove godine dobio još jednu prostoriju u kojoj je prikazan izgled tipične devojačke i momačke sobe iz davno prošlih vremena. Eksponate najčešće svom zavičajnom muzeju daruju Novobečejci dok neophodne radove uglavnom izvode aktivniji članovi Zavičajnog kluba, tako je i bačvarska radionica dopunila svoj asortiman eksponata za vrlo interesantne primerke alata. Muzej je otvoren od 7 do 15 sati radnim danima, a subotom od 9 do 13 sati.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je rešenjem iz 1948. godine romanska crkva Arača, kod Vološinova  (tadašnji naziv Novog Bečeja) stavljena pod zaštitu države?