Napravili smo jedan jak tim i podela posla će biti mnogo veća nego u prethodnom mandatu

Saša Šućurović, menadžer Liberalno demokratske partije, novi je predsednik opštine Novi Bečej. Za njegov izbor na mesto prvog čoveka novobečejske opštine na sednici Skupštine opštine Novi Bečej glasalo je 20 od 31 odbornika.

Za zamenika predsedni ka opštine izabran je Tomislav Ratković, predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke. Obojica su u prethodnom mandatu bili pomoćnici Milivoja Vrebalova, dosadašnjeg predsednika opštine Novi Bečej, a sada potpredsednika Skupštine Vojvodine. Za predsednika skupštine opštine Novi Bečej izabran je Srđan Glavaški iz LSV-a. Na istoj sednici imenovano je devet članova Opštinskog veća, kao i zamenik predsednika skupštine, Miljan Isakov koji je iz Liberalno demokratske partije. Lokalni odbornici su izabrali i članove Opštinskog veća, po dvojicu iz LDP-a (Milivoj Perić - sport, zdravstvo i socijalna zaštita i Radoslav Šećerov - saradnja sa mesnim zajednicama), DS-a (Strahinja Vasković - omladina i Srđan Ćopić - turizam) i LSV-a (Dragan Popov - poljoprivreda i Ivan Jakšić - preduzetništvo) i po jednog iz SVM-a (Tibor Balo - prosveta), SRS-a (Miodrag Latinčić - industrijski razvoj) i SPS-a (Predrag Useinović - urbanizam, graditeljstvo i zaštita životne sredine). Na sednici su, takođe, izabrani i direktori opštinskih javnih preduzeća.

Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej predstavio je Novobečejcima pravac rada lokalne samouprave koji će on zastupati: „Opština Novi Bečej će i dalje raditi na svom brendiranju i na izgradnji pozitivnog imidža grada. To se do sada dobro pokazalo na mnogim poljima, a između ostalog i za privlačenje investitora. Očekujemo da će posle fabrika koje su otvorile svoje pogone kod nas kao što su „Delta farm" i fabrika obuće „Serbia Manifatture", još neko prepoznati u Novom Bečeju grad koji je dobar dobar partner za investicije i ulaganja.

Trudićemo se da uradimo još više u domenu svih naših nadležnosti. Članovi Opštinskog veća su dobili teže i ozbiljnije zadatke. Pre svega od njih očekujem i već sam im dao rok od dve nedelje da svako napravi plan daljih aktivnosti. Svako od njih iz delatnosti za koju je zadužen, trudiće se da realizuje plan koji će pomoći da budemo različiti od drugih opština i da se istaknemo po kvalitetu. Predstavljaćemo našim sugrađanima i biračima šta smo uradili i šta planiramo narednih 100 dana. Planiramo da lokalna samouprava bude još otvorenija i da svi mogu da dođu da kažu svoje mišljenje ili daju predloge.

Što se tiče razvoja turizma u Novom Bečeju, koji je izazvao dosta kritika i osporavanja, ubeđeni smo da to nije bio loš pravac kako neki tvrde tako da ćemo nastaviti sa radom i na tom polju. Pokušaćemo da Novi Bečej pretvorimo u grad letnjih kampova kako bi tokom celog leta bio pun.

Pokušaćemo da završimo, industrijsku zonu i što više da radimo na animiranju investitora. Tri pomoćnika predsednika opštine najbolje pokazuju u kom smeru će se najviše raditi i čime će se naša opština najviše baviti. Jedan pravac je poljoprivreda, drugi je preduzetništvo, koje mislim da će preuzeti jednu bitnu ulogu u Novom Bečeju. Napravićemo i jako udruženje preduzetnika i pokušati da vidimo koji su to njihovi problemi. Treći je pomoćnik za komunalne delatnosti, koji će svake druge nedelje okupiti sve sekretare i predsednike mesnih zajednica, sve direktore javnih preduzeća da bi što bolje i efikasnije rešavali komunalne probleme u opštini Novi Bečej. Napravili smo jedan jak tim i podela posla će biti mnogo veća nego u prethodnom mandatu. Svaki član našeg tima će imati svoje odgovornosti, svako je zamenljiv, ako neko ne bude radio kako treba i kako to očekujemo neće mu se gledati kroz prste kako ne bi ugrozio rad ostalih".

panel
5340
Članaka
panel
3900
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

05.12.2019. (15 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu


27.11.2019. (5 fotografija)
Foto-ep
Foto-ep o Kumanu

Da li ste znali...

da je novobečejac Vojislav Turinski je organizovao prvo dečje pozorište u Beogradu.