Novomiloševački vatrogasci među najboljima u Srbiji

Na IV državnom takmičenju vatrogastva u organizaciji Vatrogasnog saveza Srbije 29. juna u Zrenjaninu od 10 juniorskih muških ekipa Dobrovoljno vatrogasno društvo Novo Miloševo osvojilo je treće mesto u pokaznoj vežbi, a na kviz takmičenju u poznavanju protivpožarne zaštite drugo.

Milivoj Đurić, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Miloševo: „Konkurencija je bila jaka pošto su na to državno takmičenje došli prvaci svih regija iz cele Srbije. Našu decu su pripremala dva instruktora, Dragan Kucalović i Nikola Čubrilov. Ekipa se sastojala od devet članova. Deca su se pripremala više meseci na stadionu u Novom Miloševu. Zadovoljni smo rezultatima, dečaci su dali svoj maksimum, prvo mesto nam je pobeglo za šest desetinki, ali nadamo se da će drugom prilikom biti bolje".

Milorad Cucić, komandir ekipe za pokazne vežbe: „Odlučio sam se da se pridružim dobrovoljnom vatrogasnom društvu da bi stekao nova poznanstva i da bi pomogao Ijudima. Ja sam prvi put bio na državnom takmičenju, osećaj je neopisiv, bilo mi je veoma lepo".

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je jedan od glavnih aktera, pri osnivanju opere u Novom Sadu, bude naš sugrađanin Bogdan Čiplić, u to vreme upravnik Srpskog narodnog pozorišta.