Više od stotinu veterana iz Beograda, Bečeja, Bačkog Gradišta, Subotice, Pančeva, Novog Sada, Zrenjanina i Sombora učestvovalo je na petoj oltajmer smotri u Novom Bečeju

Zahvaljujući nekolicini entuzijasta, zaljubljenika u oldtajmere, Zavičajnom klubu Novobečejaca i Vranjevčana i lokalnoj samoupravi, 28. Jula Tiski plato bio je Muzej na točkovima. Na ovom mestu našli su se očuvani primerci automobila i motocikla, starih preko 30 godina, popularno nazvani oldtajmerima.

Novobečejac, Mirko Saravolac Ijubitelj oldtajmera i vlasnik motora iz 1973. godine kaže da svog dvotočkaša voli kao brata i da ga čuva za unuka: „Motor je marke Tomos, domaće, tačnije jugoslovenske proizvodnje i nadam se da ću dočekati da vidim svog unuka na njemu". Željko Tomšić iz Bačkog Gradišta za sebe kaže da je veliki Ijubitelj starina i da motor, koji izlaže na odltajmer skupu, poseduje oko deset godina: „Pored motora koji je izložen, imam još tri motora. Oltajmeri su kao droga. Kada kupite jedan, ne možete se zaustaviti". Član auto moto kluba „Veteran" iz Novog Sada, Vladimir Panian kaže da su na feštu došli sa devet automobila: „Pozvani smo da učestvujemo na ovom skupu. Zadovoljan sam kako ovo izgleda. Izloženi su izuzetni primerci. Među našim izložbenim modelima je jedan vartburg koji je bio u vlasništvu bivšeg generala Koste Nađa".

Janoš Koso, jedan od organizatora fešte kaže da je i sam Ijubitelj starina: „Oldtajmer skup je u Novom Bečeju održan peti put. Postavku su činili tridesetak motocikala i isto toliko automobila. Ponosan sam što su na Tiskom platou bili izloženi modeli iz predratnog perioda, što je baš retkost".

panel
5340
Članaka
panel
3900
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

05.12.2019. (15 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu


27.11.2019. (5 fotografija)
Foto-ep
Foto-ep o Kumanu

Da li ste znali...

da je u Vranjevu je iz porodice sveštenika Luke Popovića poniklo - deca, unučad, zetovi i snaje, više od dvadesetak istaknutih glumaca u srpskom Na­rodnom pozorištu u Novom Sadu i u Narodnom pozorištu u Beogradu, što je do danas nenadmašen slučaj.