Kad nestanak struje iznedri umetnicu

Ono što je interesantno u mom slikarstvu je što sam se uhvatila jednog motiva, to je origami ždral i origami labud i to volim da koristim - Edit Zerebelji Tenji

Edit Zerebelji Tenji slikanjem je počela da se bavi 2008. godine, zahvaljujući tome što je te godine grom udario u njenu kuću i sve od tehnike što je moglo da se pokvari, pokvarilo se: „Čisto da zabavim sebe i decu sela sam i počela da se igram sa raznim bojicama i shvatila sam da je tada tišina u glavi, i od onda se aktivno bavim slikanjem. Od malena volim da crtam i slikam, nisam sama primetila svoj talenat drugi su mi rekli. Uglavnom radim u akvarel tehnici. Ono što je interesantno u mom slikarstvu je što sam se uhvatila jednog motiva, to je origami ždral i origami labud i to volim da koristim."

Za svoje radove Edita je nagrađena u više navrata: „Od nagrada imam specijalnu nagradu sa jedne Pokrajinske smotre slikara amatera pošto slikarstvo nije moja profesija, bavim se time amaterski, dobitnica sam i prve narade od 48 slikara koji su izlagali u organizaciji udruženja slikara u Zrenjaninu. Dana 15. juna salon minijatura u Zrenjaninu je organizovao izložbu takmičarskog karaktera gde sam izložila dve slike. Ovog puta nisu bili origami motivi, imala sam jednu malu pečurkicu i jednog običnog labuda. Tu sam osvojila prvu nagradu za sliku sa pečurkicom".

Edita je dobila pozive da izloži svoje radove po celoj Vojvodini: „Po svim mojim planovima i razgovorima sa nekim ustanovama kulture u Vojvodini očekuje se da ću imati izložbu u Novom Sadu, Srbobranu, Kanjiži, Čoki, tako da imam lepe planove za budućnost i ozbiljnije bavljenje slikanjem".

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

Spomenik palim borcima u narodnooslobodilačkom ratu, otkriven je u Kumanu 1. juna 1954.