Duni vetre sa banatske strane

50 studenata sa svih umetničkih škola u regionu i Evropi i osam profesora sa Univerziteta umetnosti iz Beograda od 27. jula do 4. avgusta borave u Novom Bečeju u letnjoj umetničkoj školi

50 studenata sa svih umetničkih škola u regionu i Evropi i osam profesora sa Univerziteta umetnosti iz Beograda od 27. jula do 4. avgusta borave u Novom Bečeju u letnjoj umetničkoj školi koju je organizovao Univerzitet umetnosti iz Beograda u saradnji sa opštinom Novi Bečej.

Letenja umetnička škola u Novom Bečeju nosi naziv „Duni vetre sa banatske strane". Letnja umetnička škola je redovan godišnji program škole koji studente umetnosti okuplja oko radionica koje istražuju kultumu tradiciju. Polaznicima je na raspolaganju radionica skulpture, etnomuzikologije, glume, srpske solo pesme, radionica vizuelnog identiteta, teatrološka radionica i radionica fotografije.

Rezultati škole biće umetnička dela koja će bit ustupljena našem gradu, kao gradu domaćinu na trajno korišćenje. Prezentacija svih radioničarskih radova održana je u petak, 3. avgusta širom centra Novog Bečeja, u Narodnoj biblioteci i u Domu kulture opštine Novi Bečej.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da u Novom Bečeju ima dve pravoslavne i dve katoličke crkve, luteranska, mala crkva ili manastir, crkva Arača, Stankovićeva zadužbina i mala kapela u katoličkom groblju?