Završen je projekat kišne kanalizacije za dve ulice: Stevice Kovačeva i Žarka Zrenjanina

U Kumanu je nastavljena izgradnja deonice od 380 m atarskog puta do Dujinog salaša sada se u mesnoj zajednici očekuju dodatna sredstva za njegov završetak. Projekat za eko česmu je priveden kraju, a očekuju se sredstva za koja je mesna zajednica konkurisala u Pokrajini. Takođe je završen i projekat kišne kanalizacije za dve ulice: Stevice Kovačeva i Žarka Zrenjanina.

Momčilo Marinac, potpredsednik Saveta MZ Kumane kaže da su te ulice odredili kao prioritet: „Raščišćen je park ispred zadružnog doma i pošte i na jesen u saradnji sa „Komunalcem" na tom delu biće posejana trava kao i zimzelena i listopadna drva. Pročišćeno je oko 3 km kanala oko sela i izgrađene su dve ćuprije, deo od Bisera preko rudine Karlice".

Pored svega toga u toku je planiranje pružnog prelaza u blizini Bisera kako bi stoka nesmetano prelazila iz pašnjaka u pašnjak, a ratarima bi bio skraćen i olakšan put.

Do kraja leta očekuje nas još niz interesantnih vikenda: Tiska akademija akvarela, Sent Ištvan i na kraju kao kruna sezone, Velikogospojinski dani

U okviru programa vikendi u Novom Bečeju od 29. juna do 1. jula naTiskom keju održan je vikend Aleksandra Dujina. Aleksandar je rođeni Novobečejac u isto vreme pijanista, kompozitor, aranžer i član orkestra Đorđa Balaševića. Vlasnik je džez kluba u centru Novog Sada, u kome često održava nastupe a ovog puta je svojim nastupom obradovao Novobečejce koji su se okupili u velikom broju kako bi uživali u zvucima džez muzike.

Prvo veče u amfiteatru prezentovao je dva koncerta: prvi je bio u džez evergreen ritmu a drugi je izveden pod devizom „latino moments". Drugog dana kod bioskopa na tiskom keju je predstavljen program „Ponekad u osam", obrada najlepših šlagera od 1938 - 1990. godine. Trećeg dana je nastupio tamburaški orkestar „Zorule" sa najlepšim tradicionalnim tamburaškim pesmama poslednjih 70 - 80 godina. U subotu uveče, posle koncerta Aleksandra Dujina ispred kafe kluba „Venecija" u okviru manifestacije Tiske noći, koja je ove godine po prvi put organizovana, nastupio je Jovan Perišić.

Do kraja leta očekuje nas još niz interesantnih vikenda: Tiska akademija akvarela, Sent Ištvan i na kraju kao kruna sezone, Velikogospojinski dani.

Četvrtak, 23. avgust

18.00 Početak takmičenja tamburaških bandi i start u kuvanju riblje čorbe. U revijalnom delu nastupa Tamburaški orkestar RTV-a.

21.30 Proglašenje pobednika velikogospojinskog kotlića

21.30 Tamburaški Orkestar Mileta Nikolića

22.30 Proglašenje najboljih tamburaških „bandi“

23.30 Koncert Milan Prunić – Duma, voditelj programa: Višeslav Petković

Petak, 24. avgust

17.00 Vinska ulica (Tiski kej)

20.00 Otvaranje Manifestacije: pozdravni govor

20.30 Koncert – Jelena Rozga

22.30 Koncert – Toni Cetinski

Subota, 25. avgust

08.00 „Velikogospojinska bućka“ (takmičenje u pecanju soma na bućku)

09.00 Teniski turnir (teniski tereni na tiskom keju)

11.00 Etno bazar (centar grada)

11.00 Dečija ulica (centar grada)

17.00 Vinska ulica (Tiski kej)

20.30 Koncert rok grupe Omega

22.30 Koncert rok grupe Van Gogh

Nedelja 26. avgust

09.00 Teniski turnir (teniski tereni na tiskom keju)

11.00 Etno bazar (centar grada)

11.00 Dečija ulica (centar grada)

14.30 XIX Smotra paradnih zaprega (Tiski kej)

17.00 Vinska ulica (Tiski kej)

18.00 Revija borilačkih sportova (Amfiteatar)

20.00 Humanitarna akcija

21.00 Koncert – Lepa Brena

Ponedeljak, 27. avgust

18.00 Litija Velikogospojinsko bdenje (Manastir)

Na pokrajinskom konkursu Mesna zajednica Bočar je dobila dva miliona dinara za uređenje atarskih puteva. Po obavljenom javnom pozivu komisija je donela odluku pa je za izvođenje ovih radova izabrano preduzeće „Eko gradnja" iz Zrenjanina.

Na veliko zadovoljstvo poljoprivrednika koji koriste ove atarske puteve kako bi stigli do svojih njiva početkom jula meseca obavljeni su radovi. Uređen je atarski put dužine 1.125 m. Ukupna vrednost radova iznosi 1.984.643 dinara.

U petak i subotu na ulasku u Novi Bečej naplačuje se parking od 18 sati do ponoći, a u nedelju od 16 sati do ponoći, pa je preporuka Novobečejcima da jave rodbini koja im dolazi u goste da dođu pre tog perioda

Pored uobičajenih večernjih koncerata i parade konjskih zaprega ove godine će u toku Velikogospojinskih dana Novobečejci i njihovi gosti imati prilike da posete Vinsku ulicu, teniski turnir, Dečiju ulicu i već tradicionalni Etno bazar.

U subotu i nedelju 25. i 26. avgusta od 13 sati najmlađe očekuje bogat program u Dečijoj ulici. Deca svih uzrasta će moći da prave razne ukrase, crtaju, takmiče se i zabavljaju uz animatore, kreativne radioničare i volontere Asocijacije mladih opštine Novi Bečej. U subotu će nakon programa u Dečijoj ulici biti organizovana kamevalska šetnja do Avlije zabavlije u dvorištu Narodne biblioteke gde najmlađe od 17 sati očekuje takođe bogat i zanimljiv program.

Svi koncerti i prateći program su besplatni kao i do sada. Organizatori manifestacije su preporučili Novobečejcima da rodbini i gostima, koji im dolaze u posetu kažu da se u petak i subotu na ulasku u Novi Bečej naplaćuje parking od 18 sati do ponoći, a u nedelju od 16 sati do ponoći, pa ukoliko žele da izbegnu gužvu na ulazu, ili naplatu parkinga mogu doći pre tog perioda.

Strana 1 od 4

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak