Na Etno festivalu u Zrenjaninu za svoj likovni rad nagrađena je Đurđina Kašiković a na likovnom konkursu „Sve što raste htelo bi da raste"u Kikindi nagrade su osvojile Nina Raškov i Lucija Šreder

U sredu 13. juna u Domu Kulture opštine Novi Bečej u prepunoj sali organizovana je završna priredba dečijih vrtića koja predstavlja već tradicionalni način opraštanja od ove vaspitno-obrazovne ustanove. Šestogodišnjaci koji će početkom septembra sesti u školske klupe, pevali su, plesali i recitovali na opšte oduševljenje prisutnih.

Dragan Miloradović, direktor predškolske ustanove „Pava Sudarski" iz Novog Bečeja u kratkom obraćanju prisutnima rekao je da je ova ustanova postigla vrlo lepe rezultate, na lokalnom, pokrajinskom, republičkom pa čak i međunarodnom nivou: „Na Etno festivalu u Zrenjaninu za svoj likovni rad nagrađena je Kašiković Đurđina. Na likovnom konkursu „Sve što raste htelo bi da raste" u Kikindi nagrade su osvojile Nina Raškov i Lucija Šreder. Dana 5. maja Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju obeležavajući Međunarodni dan porodice i ove godine je organizovao izložbu likovnih radova dece najstarijeg predškolskog uzrasta na temu „Sestru i brata želim".

U holu zgrade APV bilo je izloženo 250 najuspešnijih likovnih radova a nagrađena su i deca predškolske ustanove Pava Sudarski. U Odžacima je organizovana VII izložba likovnih radova dece predškolskog uzrasta Vojvodine na temu „Cveće", bilo je prikupljeno 3.920 radova dece iz 67 ustanova iz Vojvodine, od toga je izloženo 506 radova. Radovi dece Predškolske ustanove „Pava Sudarski" osvojili su prvo i drugo mesto. Nagrađeno je 12 vaspitača iz ovih 67 ustanova, među njima i jedan naš vaspitač Valerija Zedi za seriju radova. Miloradović se zahvalio opštini i Novobečejcima na podršci sve ove decenije, a predškolcima poželeo uspeh u novom, đačkom dobu.

Pregršt zlatnih medalja osvojili takmičari KBS „Jedinstvo"

Na Prvenstvu Vojvodine u Kung Fu borbama koje je održano 23. juna u Kikindi, pod vodstvom trenera Sanje Radin i internacionalnog sudije Radenka Tadić takmičari KBS „Jedistvo" iz Novog Bečeja ostvarili su odlične rezultate.

Pioniri: Čaba Šimončik, zlatna medalja u disciplini sanda, Miroslav Rakita, zlatna medalja u disciplini sanda. Kadeti: Sabolč Farkaš, zlatna medalja u disciplini sanda, Alen Behramaj, zlatna medalja u disciplini sanda, Nela Behramaj, zlatna medalja u disciplini sanda. Juniori: Ferenc Kormanjoš, zlatna medalja u disciplini sanda. Takmičare KBS „Jedinstvo" Novi Bečej predvodi trener Sanja Radin i internacionalni sudija Radenko Tadić.

„Sedam srca" Silvije Fabijan ne samo dapostavlja najsloženija pitanja nego i veoma zrelo daje odgovore na njih - Agneš Đukičin

U bašti Narodne biblioteke, pred mnogobrojnom publikom, u četvrtak 14. juna održano je književno veče šesnaestogodišnjakinje Silvije Fabijan na kojoj je promovisan njen prvi roman koji nosi naziv „Sedam srca".

Agneš Đukičin, direktorka Narodne biblioteke rekla je da je kada je prvi put upoznala Silviju Fabijan i čula razlog njene posete, pomislila kako je knjiga koju je Silvija ostavila da o njoj da svoje mišljenje lirsko pubertetsko lamentiranje o Ijubavi i zbunjenosti pred fenomenom života, ali: „Silvijina knjiga je sve drugo samo ne sladunjavi Ijubić i ona ne samo da postavlja najsloženija pitanja nego i veoma zrelo daje odgovore na njih".

U vreme kada večinu učenika srednjih škola treba izuzetno motivisati da čitaju obaveznu lektiru, kada mnogi čitaju sa interneta, nađe se po neki zlatan izuzetak koji ne samo da čita knjige nego ih i piše, a Narodna biblioteka se bori za svakog čitaoca a naročito za pisce.

Dušan Petrović, najbolji igrač iz opštine Novi Bečej

Stevan Jović pobednik je XXVI otvorenog međunarodnog šahovskog turnira „Open tiski cvet" osvojivši 6 poena i glavnu novčanu nagradu od 25 hiljada dinara: „Turnir je bio ujednačenog sastava, svako je mogao da pobedio, trebalo je samo malo sreće i znanja. Uglavnom, sve je super i nadam se da će se turnir organizovati i sledeće godine i da će Opština Novi Bečej podržati takmičenje kako bi bio jači i veći". Drugo mesto sa 5,5 poena i novčanu nagradu od 17.000 dinara osvojio je fide majstor Zoran Jakovljev, dok su Ljubomir Vranić i Milan Zlatić osvojili po pet poena, a zatim slede: Dušan Petrović, Robert Veleski iz Makedonije, Pavle Levnajić, Zlatko Parnicki, Siniša Paroški i fide majstor Zlatoje Notaroš sa 4,5 poena.

Dušan Petrović, najbolji igrač iz opštine Novi Bečej: „Žao mi je što je malo učesnika na takmičenju bilo iz Novog Bečeja. S obzirom na to da je tradicija bila prekinuta i nakon održanih XXVI Open turnira i da je sad posle četiri godine šahovski turnir opet organizovan, ovo je bilo za očekivati. Pozdravljam inicijativu organizatora i nadam se da će se ubuduće organizovati ovakva okupljanja". Ovaj popularan šahovski turnir trajao je šest dana, završen je 6. juna, a priređen je posle četvorogodišnje pauze. Mirko lličić, direktor turnira i član organizacionog odbora kaže da se pravi analiza i priprema izveštaj kako bi se sledeći turnir još bolje organizovao i otklonile slabosti.

Krajem marta je raspisan konkurs za organizovanje i izvođenje javnih radova koji je raspisala opština Novi Bečej u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Mesna zajednica Bočar je konkurisala i dobila mogućnost da putem ovog projekta uposli tri radnika koji će raditi na održavanju i uređenju infrastrukture.

Igor Munćan, predsednik saveta mesne zajednice Bočar: „Prvog juna smo počeli sa javnim radovima. Prvo što smo uradili je uređenje prostora iza pravoslavne crkve. Bilo je tu dosta šuta, prljavštine i smeća pa smo to uredili. Organizovali smo i restauraciju krova na vatrogasnom domu." Javni radovi će trajati naredna četiri meseca. Planirano je da radovi koji će se izvoditi budu vezani za uređenje i održavanje infrastrukture u Bočaru.

Strana 1 od 4

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak