U Kumanu je završen deo atarskog puta do Dujin salaša a u toku je izmuljavanje glavnog kanala za odvod atmosferskih voda iz naselja. U mesnoj zajednici Kumane kažu da su to dva najvažnija projekta u ovoj godini. Pored ovih projekata najponosniji su na deo vodovoda koji su u proteklom periodu uradili, u okviru koga su bili bunari i vodozahvat.

Radilo se i na uređenju parka u centru naselja, a u toku ovih dana organizovan je nastavak radova u delu parkića kod pošte i pijace. U tom delu biće postavljeno novo drveće, klupe i cveće. Većina sredstava za pomenute projekte stiglo je iz pokrajinskog budžeta. Petar llić, sekretar mesne zajednice Kumane, kaže da je urađen projekat za javnu česmu i da sada čekaju da budu odobrena sredstva za njenu realizaciju.

JP„Komunalac" iz Novog Bečeja u ponedeljak 19. marta počeo je sanaciju udarnih rupa u naseljnom mestu Novo Miloševo. Radovi su započeti na raskrsnici ulica Mare Pajić i Drage Stanaćev, a nastavljeni raskrsnicom ulica Mare Pajić i Zmaj Jovine. Za ove radove obezbeđeno je 5 tona hladnog betona, a pored pomenutih raskrsnica popravljene su i ulice 3. oktobar, Marka Oraškovića, Borisa Kidriča i Železničke. Rupe koje su se pojavile na dotrajalom asfaltu predstavljale su problem i potencijalnu opasnost, za bezbednost u saobraćaju. Sredstva za ove radove obezbedila je opština Novi Bečej u saradnji sa Mesnom zajednicom Novo Miloševo. U predstojećem periodu JP„Kompred" se priprema da preuzme održavanje saobraćajnica. Takođe je u toku priprema tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ulice Laze Pajića.

  • Nekvalitetno snabdevanje električnom energijom rešeno je izgradnjom nove centralne trafo stanice i saniranjem elektroenergetske mreže
  • Renovirana je crkva Svetog Nikole u centru Novog Bečeja i još niz verskih objekata
  • Centar grada je posle vrlo dugog perioda dobio novo lepše lice sa renoviranim fasadama
  • Atmosferski i obodni kanali očišćeni i osposobljeni da prihvate i odvedu veče količine vode
  • Izgrađen je nasip na Ljutovu sa ustavom za upuštanje i ispuštanje vode
  • Loša rasveta u celoj opštini potpuno je obnovljena i sada „štedi" energiju i račune za struju
  • Postali smo bogatiji za Zavičajne muzeje „Glavaševa kuća" i „Kotarka"
  • Sigurnost učesnika u saobraćaju poboljšana je izgradnjom raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja na ulazu u Novi Bečei i postavljanjem i dva semafora na najprometnijim raskrsnicama
  • U prethodnih šest godina urađeno je preko 200 projekata kao što su: rekonstrukcija ulica, trotoara, kanalske mreže, verskih objekata, sportskih terena i dečjih igrališta u svim naseljenim mestima

Na izlazu starog puta prema Padeju sa desne strane kod takozvane Peskare urađena je rekultivacija starog kopa koji se vremenom pretvorio u divlju deponiju. Mesto gde su stanovnici Bočara imali lošu naviku da izbacuju čak i životinjske ostatke, koji su mogli da ugroze zdravstvenu bezbednost stanovnika, sada je preuređeno očiščeno i posađeno je 150 topola, tako da će biti pretvoreno u lepu šumicu ili park.

U toku radova očišćene su još tri divlje deponije, a tri napuštene, urušene kuće od naboja su srušene i teren je poravnan. Predsednik mesne zajednice Bočar, Igor Munćan zamolio je građane da poštuju trud koji je uložen u sređivanje naselja i da ne stvaraju više divlje deponije, nego da smeće odlažu na za to predviđena mesta. U isto vreme saniran je i deo Bočara pod nazivom Jamurine. Rukovodstvo Mesne zajednice Bočar takođe budno prati republičke i pokrajinske konkurse i sprema dokumentaciju kako bi obezbedilo što više sredstava za uređenje Bočara.

Fabričke hale su oživele, a dvorište fabričkog kruga svako jutro puni se velikim brojem automobila i bicikala

Deo nezaposlenih Novobečejaca je na obuci u fabrici „Serbia manifature", koja če proizvoditi žensku modnu obuču. Fabričke hale su oživele, a dvorište fabričkog kruga svako jutro puni se velikim brojem automobila i bicikala.

Po rečima Senade Slavković, finansijskog menadžera ove fabrike, poslodavaci su predvideli zapošljavanje oko 250 radnika.

Vasiu Marioara Carmen, tehnički direktor iz Rumunije, pomogla je da se pripreme za početak proizvodnje obave što brže i efikasnije. Ona kaže da je zadvoljna dosadašnjim rezultatima priprema za početak proizvodnje i da vlasnici fabrike planiraju da ukoliko bude sve išlo po planu naknadno izgrade još jedan proizvodni pogon koji će dodatno zaposliti određeni broj radnika. Zvanično otvaranje pogona planirano je za kraj apila.

Strana 1 od 2

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak