Vinski podrum u Glavaševoj kući otvara se za posetioce

U subotu, 18. februara svečano će biti otvoren Vinski podrum, novi deo zavičajnog muzeja Glavaševa kuća

U subotu, 18. februara svečano će biti otvoren Vinski podrum, novi deo zavičajnog muzeja Glavaševa kuća. Vrednim radom predstavnika zavičajnog kluba i uz pomoć sredstava koje je obezbedila lokalna samouprava renoviran je i otvoren za javnost vinski podrum Glavaševe kuće. Neki od eksponata zatečeni su na licu mesta dok su druge poklonili Novobečejci. Muzej Glavaševa kuća, koji je smešten u ulici Josifa Marinkovića na broju 69 već tri godine privlači pažnju Novobečejaca i turista koji ga posećuju. Pored vrlo lepih eksponata u kući, pomoćnim prostorijama i u dvorištu Ijubitelji istorije će moći da uživaju u još jednoj novootvorenoj prostoriji u okviru ovog muzeja.

Janoš Koso, domar muzeja Glavaševa kuća zahvalio se svima koji su pomogli da se sredi još jedna prostorija u okviru zavičajnog muzeja: „Puno su nam pomogli članovi zavičajnog kluba, koji su zajedno sa Karoljem Andre i samnom učestvovali u radovima. Neke eksponate koji su bili tu samo smo očistili, dok nam je recimo ovu burad poklonila porodica Mesaroš".

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je Bočar električnu struju dobio tek 1954. godine, 1968. godine izgrađen je vodovod u naselju, a 1975. godine asfaltiran je put do prvog naselja u opštini — Novog Miloševa.