Poslanici SO Novi Bečej glasali da se pomoć za novorođenče duplira

Pomoć porodicama koje su dobile prinovu sa 5.000 dinara povećava se na 10.000, jednoglasno su odlučili odbornici Skupštine opštine Novi Bečej

Jednokratna pomoć za novorođenče jednoglasnom odlukom odbornika Skupštine opštine Novi Bečej biće duplirana. Na poslednjoj sednici Skupštine usvojen je predlog odbornika, Jakšić Mirjana, da se pomoć porodicama koje su dobile prinovu sa 5.000 dinara poveća na 10.000 kako bi se finansijski podržale porodice sa decom i podstakao natalitet u opštini Novi Bečej. Pravo na pomoć u ovom iznosu od 1. januara 2012. ima svaka porodilja koja je državljanin republike Srbije i ima prebivalište na teritoriji opštine Novi Bečej, ukoliko se neposredno brine o detetu. Da podsetimo porodici u kojoj se rode blizanci, trojke ili više dece Lokalna samouprava obezbeđuje pomoć u iznosu od 60.000 odnosno 100.000 dinara. Lokalna samouprava u Novom Bečeju u narednom periodu priprema dodatne mere za podsticanje nataliteta.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da u Novom Bečeju ima dve pravoslavne i dve katoličke crkve, luteranska, mala crkva ili manastir, crkva Arača, Stankovićeva zadužbina i mala kapela u katoličkom groblju?