Kulturna dešavanja u Narodnoj biblioteci

Izložba slika Erike Dome, biće održana u petak 10. februara u 19 sati, a poetsko-muzičko veče, promocija knjige „Let u gnezdu" Gordane Rošči, 24. februara u 19 sati

Tokom cele godine Narodna bilioteka Novi Bečej predstavlja naše eminentne pisce, slikare i glumce. Agneš Đukičin, direktorica Narodne biblioteke najavila je predsetojeće događaje koje je ova ustanova pripremila: „Prvo dešavanje koje će biti je izložba slika Erike Dome, a planirana je za petak 10. Februar u 19 sati. To veče neće samo biti posvećeno Eriki Dome. Mira Radišić iz Kumana koja je pre par meseci diplomirala u Bjeljini harmoniku, odsviraće nam svoj diplomski rad, tako da će to biti jedno muzičko-slikarsko veče. Drugo dešavanje je poetsko-muzičko veče, promovisaćemo knjigu „Let u gnezdu" Gordane Roščić pesnikinje iz Kikinde. Ovo dešavanje je planirano za 24. februar u 19 sati." Pored predstavljanja naslova drugih izdavačkih kuća, Narodna biblioteka u Novom Bečeju poslednjih petnaestak godina bavi se i sopstvenom izdavačkom delatnošću.

Novobečejcima je na raspolaganju 60.000 knjiga u ovoj cenjenoj ustanovi, od toga je 60% na srpskom jeziku, a 40% na mađarskom jeziku.

Nedavno je Ruska ambasada biblioteci poklonika 120 naslova na ruskom jeziku, tako da Novobečejci imaju prilike da čitaju i ruska dela.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je naše mesto pedesetih godina XX veka u okviru Plivačkog kluba »Jedinstvo« imalo i svoju ekipu za vaterpolo?