banerKIA3

Savet mesne zajednice Novi Bečej pružio je mogućnost još jednom udruženju da se bavi negovanjem mađarske kulture i tradicije

Posle isteka ugovora o ustupanju na krišćenje prostorija Doma u Šušanju, koje je Mesna zajednica do sada ustupala na korišćenje uga šenom Domu mladih „Bratstvo jedinstvo", a nakon raspisanog konkursa, prostor je ustupljen na korišćenje udruženju građana i omladinaca „Šušanj". Na ovaj način Savet mesne zajednice Novi Bečej pružio je mogućnost i uslove još jednom udruženju da se bavi negovanjem mađarske kulture i tradicije, s obzirom na to da je prostor u Radničkoj 80 ostao na korišćenje MKUD-u „Jokai Mor" i „Teledomu".

Edita Kormanjoš, predsednica udruženja građana i omladinaca „Šušanj" kaže da je namera njihovog udruženja da se bavi širenjem ideje multikulturalnosti i negovanjem mađarskih običaja i kulture kroz najrazličitije aktivnosti: „Pokrećemo različite vrste aktivnosti od sekcija za izradu ručnih radova, preko književnih večeri, izložbi, programa namenjenih deci i neke za kojima se ukaže potreba tokom našeg delovanja. Pozivam sve koji su zainteresovani da nam se pridruže i učestvuju u osmišljavanju naših aktivnosti i u radu sekcija".

Dom u Šušanju otvoren je za sva kulturno-umetnička društva koja se bave negovanjem mađarske kulture i tradicije pa tako i za Mađarsko kulturno umetničko društvo „Jokai Mor".

Julijana Babo, predsednica udruženja MKUD „Jokai Mor" često poziva sve koji su zainteresovani da su uključe u rad društva: „Ja sam lično često pozivala sve koji su zainteresovani da se uključe u rad društva, ali se do sada niko nije javljao“.

Ona je takođe razjasnila nedoumicu oko toga da se u jednom prostoru nalaze dva korisnika objašnjenjem da je vlasnik prostora Mesna zajednica Novi Bečej. Po njenim rečima je „Jokai Mor" dosta uložilo u održavanje prostorija. U periodu od 2005. godine do danas i opština Novi Bečej je izdvojila 5.864.700 dinara za Dom mladih „Bratstvo jedinstvo" i MKUD „Jokai Mor", a Mesna zajednica 1.781.858 dinara od samodoprinosa.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da su braća Bon vlasnici ciglane u Kikindi, Vinkovcima i Novom Bečeju imali i livnicu, koja se nalazila u Kikindi?