Dva udruženja pod jednim krovom u Šušanju

Savet mesne zajednice Novi Bečej pružio je mogućnost još jednom udruženju da se bavi negovanjem mađarske kulture i tradicije

Posle isteka ugovora o ustupanju na krišćenje prostorija Doma u Šušanju, koje je Mesna zajednica do sada ustupala na korišćenje uga šenom Domu mladih „Bratstvo jedinstvo", a nakon raspisanog konkursa, prostor je ustupljen na korišćenje udruženju građana i omladinaca „Šušanj". Na ovaj način Savet mesne zajednice Novi Bečej pružio je mogućnost i uslove još jednom udruženju da se bavi negovanjem mađarske kulture i tradicije, s obzirom na to da je prostor u Radničkoj 80 ostao na korišćenje MKUD-u „Jokai Mor" i „Teledomu".

Edita Kormanjoš, predsednica udruženja građana i omladinaca „Šušanj" kaže da je namera njihovog udruženja da se bavi širenjem ideje multikulturalnosti i negovanjem mađarskih običaja i kulture kroz najrazličitije aktivnosti: „Pokrećemo različite vrste aktivnosti od sekcija za izradu ručnih radova, preko književnih večeri, izložbi, programa namenjenih deci i neke za kojima se ukaže potreba tokom našeg delovanja. Pozivam sve koji su zainteresovani da nam se pridruže i učestvuju u osmišljavanju naših aktivnosti i u radu sekcija".

Dom u Šušanju otvoren je za sva kulturno-umetnička društva koja se bave negovanjem mađarske kulture i tradicije pa tako i za Mađarsko kulturno umetničko društvo „Jokai Mor".

Julijana Babo, predsednica udruženja MKUD „Jokai Mor" često poziva sve koji su zainteresovani da su uključe u rad društva: „Ja sam lično često pozivala sve koji su zainteresovani da se uključe u rad društva, ali se do sada niko nije javljao“.

Ona je takođe razjasnila nedoumicu oko toga da se u jednom prostoru nalaze dva korisnika objašnjenjem da je vlasnik prostora Mesna zajednica Novi Bečej. Po njenim rečima je „Jokai Mor" dosta uložilo u održavanje prostorija. U periodu od 2005. godine do danas i opština Novi Bečej je izdvojila 5.864.700 dinara za Dom mladih „Bratstvo jedinstvo" i MKUD „Jokai Mor", a Mesna zajednica 1.781.858 dinara od samodoprinosa.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da su grof Lipot Rohonci, grof Karolj Leiningen od Vesterburga i Đula Urban bili novobečejski zetovi oženjeni za unuke spahije Pavla Hadžimihajla?