Pobednik takmičenja „Zlatna nota" Radija Novi Bečej je Kristijan Reznić, dok je drugo mesto zauzela Zorana Jocković, a na trećem mestu se našla Ksenija Đuričin

Posle telefonskog i SMS glasanja na Radiju NB, 23. decembra u Domu kulture opštine Novi Bečej održano je finalno veče najboljih novobečejskih izvođača „Zlatna nota" NB radija. Najuspešnija deca sa najviše glasova koja su stigla do polufinala su: Emilija Jakovljev, Morana Igić, Boško Zdravković, Dejana Lalić, Lenka Jovanov, Marina Glavaški, Renata Zombori i Vanja Lazić. Finalisti koji su javno nastupili uz pratnju orkestra OŠ „Miloje Čiplić" su: Maša Purać, Kristina Budai, Anja Stevanović, Jelena Maćado, Aleksandra Gurjanov, Kristijan Reznić, Zorana Jocković, Ksenija Đuričin, Bečei Evelin, Sanja Somborski, Helena Hebek i Sara Budić. Žiri u sastavu: Slađana Đorđijev - direktorica radija NB, Zorica Garčev - direktorica OŠ „Miloje Čiplić" i Sofija Gurjanov Jegdić - nastavnica muzičke kulture doneo je odluku da je pobednik takmičenja „Zlatna nota" Kristijan Reznić, dok je drugo mesto zauzela Zorana Jocković, a na trećem mestu se našla Ksenija Đuričin. U odličnoj atmosferi publika je aplauzom pozdravila odluku žirija. Nagrade i poklon paketiće za učesnike obezbedila je Mesna zajednica Novi Bečej, glavnu nagradu - bicikl obezbedila je Loklana samouprava, dokje sve ostalo obezbedio Radio NB.

Najuspešnijih 65 studenata dobijaće opštinske stipendije u visini od 6.000 dinara u narednih devet meseci

U subotu 24. decembra 2011. godine u svečanoj saii opštine Milivoj Vrebalov, predsednik opštine Novi Bečej, uručio je ugovore za stipendije studentima iz opštine Novi Bečej. lako je planirana dodela 60 stipendija za studente novobečejske opštine, Opštinsko veće donelo je odluku da se izdvoje sredstva za svih 65 studenata koji su konkurisali i ispunili uslove konkursa: da im prosečna ocena tokom studiranja nije manja od osam i da su na budžetu Republike Srbije.

Stipendije su u visini od 6.000 dinara, a studenti će ih dobijati u narednih devet meseci. Među najuspešnijim studentima opštine Novi Bečej koji će dobijati stipendiju opštine našle su se i dve studentkinje sa prosečnom ocenom 10, Sanja Pantić i Agota Kosoruš.

Mesna zajednica Kumane je konkurisala kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za dodelu sredstava na nekoliko konkursa. Odobrena su im sredstva za uređenje atarskih puteva i čišćenje kanalske mreže. O početku radova i odobrenim sredstvima nešto više saznali smo od Petra llića, sekretara MZ Kumane: „Dobili smo dva miliona dinara. Mi ćemo taj iznos uložiti za nastavak uređenja atarskih puteva. Takođe smo konkurisali za odvodnjavanje, tačnije za čišćenje kanalske mreže, gde smo dobili iznosod tri miliona dinara. U proceduri je javna nabavka male vrednosti iza jedno i za drugo. Radovi će najverovatnije početi na proleće." On je takođe pozvao i sve sugrađane da se pridruže javnoj proslavi Božića: „Svake godine Mesna zajednica učestvuje u paljenju badnjaka sa pravoslavnom crkvom i onda mi tu delimo deci bombone, kuvamo rakiju, čaj i vino, rekao je llić.

Na inicijativu Udruženja Roma i SOS telefona na jezicima nacionalnih manjina (romski, rumunski, mađarski i srpski) u utorak 20. decembra 2011. godine u svečanoj sali opštine Novi Bečej potpisan je sporazum o međusobnoj saradnji na prevenciji, otkrivanju i suzbijanju porodičnog nasilja, zaštiti žrtvi i procesuiranju nasilnika. Ovaj sporazum je potpisan između Centra za socijalni rad opštine Novi Bečej, policijske uprave Novi Bečej, Doma zdravlja Novi Bečej i SOS telefona na jezicima nacionalnih manjina. Potpisivanjem sporazuma o saradnji treba da se otvori proces uspostavljanja efikasnih i operativnih procedura koje obezbeđuju brz i kordinisan postupak u situacijama nasilja u porodici. Marija Kovačev, aktivistkinja udruženja kaže da je ovo vrlo značajan trenutak u borbi protiv porodičnog nasilja u opštini Novi Bečej: „Ovo obaveštenje objavljujemo da posluži i drugim nevladinim organizacijama kao primer dobre prakse, jer smo mi druga opština u celoj Srbiji, posle Niša, koja je potpisala ovaj sporazum."

U ulici Sonje Marinković novoizgrađena trafo stanica poboljšaće naponske prilike i kvalitet električne energije u tom kraju

Puštena je u rad novoizgrađena trafo stanica u Novom Miloševu u ulici Sonje Marinković. Ovaj projekat izgradnje nove trafo stanice mešovitog voda uz rekonstrukciju trafo stanica i vodova na kojima je bilo neophodno izvršiti popravke predstavlja najveću investiciju tog tipa u prethodnom periodu u Novom Miloševu. Po rečima Aleksandra Tucića, šefa poslovnice Elektrovojvodine u Novom Bečeju, u pitanju je izgradnja distributivne trafo stanice: „lzgradnjom ove trafo stanice poboljšaće se naponske prilike i kvalitet električne energije u tom kraju". U ovaj projekat uloženo je tri miliona dinara.

Strana 1 od 4

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak