Meštani Bočara nezadovoljni prekrajanjem njihove izborne volje traže raspisivanje izbora za Savet mesne zajednice

Meštani Bočara nezadovoljni smenjivanjem predsednika Saveta mesne zajednice Bočar, Igora Munćana, kome su pre dve godine ukazali poverenje, pokrenuli su Narodnu inicijativu građana Bočara o raspisivanju prevremenih izbora u Bočaru.

Nezadovoljni građani su u skladu sa zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi formirali inicijativni odbor. Pozivavši se na svoj Statut mesne zajednice zahtevali su od Skupštine opštine Novi Bečej da prihvati njihovu inicijativu i da raspiše prevremene izbore za članove Saveta mesne zajednice.

Stručne službe opštine Novi Bečej su utvrdile da je pokrenuta inicijativa u skladu sa zakonom i da je prikupljen dovoljan broj potpisa od strane birača iz naseljenog mesta Bočar i to 302 potpisa.

Skupština je prihvatila Narodnu inicijativu građana Bočara o raspisivanju prevremenih izbora u Bočaru i u skladu sa zakonom sledi raspisivanje izbora za određen datum i formiranje komisije koja će sprovesti izbore za nove članove Saveta mesne zajednice u skladu sa statutom Mesne zajednice Bočar.

Konkurs za „Najlepše dvorište - baštu" sledeće godine od januara do jula

Početkom novembra u prostorijama mesne zajednice Novo Miloševo okupili su se svi učesnici konkursa „Najlepše dvorište – bašta“. Konkurs je raspisan juna 2012. godine i trajao je mesec dana. 16 učesnika koji su se prijavili za konkurs dobili su po jedan vaučer cvećare „Zvončica". Prva godina takmičenja za najlepšu baštu ili dvorište je bila promotivna tako da nije bilo proglašenja pobednika. U planu je da od sledeće godine konkurs bude raspisan od januara do jula meseca i da budu nagrađene samo tri najlepše bašte - dvorišta.

Cilj savetovališta da mladi sa teritorije opštine Novi Bečej steknu preventivna znanja o bolesti zavisnosti

Humanitarni centar „Suncokret" u naredna tri meseca realizovaće projekat „Pokretno savetovalište za mlade" čiji će specifični cilj biti da mladi sa teritorije opštine Novi Bečej steknu preventivna znanja o bolesti zavisnosti i da im se ponudi alternativa tj. sadržaji za kreativno provođenje slobodnog vremena, kao oblik prevencije bolesti zavisnosti. Edukativne psihološke radionice odnose se na razumevanje sopstvenih osećanja, razumevanje uticaja vršnjaka, upravljanje rizicima i zasnovane su na osnaživanju dece i mladih koje je potrebno u periodu kada odrastaju i počinju da donose sopstvene odluke. Model rada im pruža šansu da iskažu svoje misli i želje, da budu saslušani i da preduzimaju akcije čime im se, između ostalog, pomaže u razvijanju samopoštovanja. Tokom primene ovih edukativno-psiholoških radionica, mladi istražuju jedno od izabranih pitanja ili problema unutar teme, uz vođenje stručnog lica, i kroz te aktivnosti unapređuju svoje veštine komunikacije, jačaju samopoštovanje, izgrađuju pravilan stav prema obavezama i uče upravljanje rizicima. Projekat finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu po konkursu za realizaciju Akcionog plana za borbu protivdroga u AP Vojvodini.

Najbolja power point prezentacija novobečejskih srednjoškolaca na temu multikulturalnosti biće nagrađena fotoaparatom.

Svi učenici Srednje škole Novi Bečej, koji su se prijavili za takmičenje u kreiranju power point prezentacije na temu afirmacije vrednosti multikulturnog društva, kao prvu nagaradu mogu osvojiti fotoaparat. Učenici, svih nacionalnih pripadnosti, će imati priliku da sami u informatičkom kabinetu Srednje škole, uz prisustvo članova projektnog tima i stručnog lica, na što kreativniji način izrađuju power point prezentacije koje imaju za cilj afirmaciju vrednosti multikulturnog društva. Tajnim glasanjem svih učesnika projekta, biće odabrana najbolja prezentacija na temu međunacionalne tolerancije. Najbolja prezentacija biće nagrađena fotoaparatom! Ovaj projekat realizuje Humanitarni centar „Suncokret" pod nazivom „Nema razlike" i podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.

"Mi smo danas sakupili oko 1000 kg elektronskog otpada i mislim da je ova akcija uspela" - Vladimir Davidović

Sektor za zaštitu životne sredine opštine Novi Bečej i Osnovna škola "Josif Marinković" u saradnji sa reciklažnim centrom „Božić i sinovi" iz Pančeva u petak 26. oktobra sproveli su akciju prikupljanja elektronskog otpada. Vladimir Davidović, direktor OŠ „Josif Marinković" bio je zadovoljan uspehom akcije: „Cilj ove akcije je da se deca upoznaju sa pojmom elektronskog otpada i sa načinima njegovog uklanjanja. Zajedno sa učenicima i nastavnicima škole kao i sa nekim našim prijateljima mi smo danas sakupili oko 1000 kg otpada i mislim da je ova akcija uspela". Elektonski otpad spada u grupu opasnih otpada jer u sebi sadrži različite vrste opasnih metala zato je bitno njegovo pravilno odlaganje. Osnovna škola Josif Marinković je prikupila tonu otpada i zbog toga ih je reciklažni centar nagradio računarom. Ova akcija je takođe sprovedena u osnovnim školama naseljenog mesta Novo Miloševo i Bočar.

Strana 1 od 32

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak