Prijave za upis če se primati u Srednjoj školi Novi Bečej svake srede i subote u vremenu od 10 do 13 časova, od 28.05.2011.

Maturanti srednjih škola i druga zainteresovana lica moći će od ove godine da upišu Fakultet za evropske pravno-političke studije iz Novog Sada u Novom Bečeju. FEPPS otvara Nastavni centar u prostorijama Srednje škole. Na Fakultetu postoje dva smera i to: studije prava, studije političkih nauka. Fakultet i studijski programi su akreditovani. Nastava će se organizovati petkom popodne i subotom pre podne u Srednjoj školi u Novom Bečeju, ul. MaršalaTita br. 5. Prijave za upis će se primati na istoj adresi svake srede i subote u vremenu od 10 do 13 časova, od 28.05.2011. godine pa nadalje. Dodatna novost je još jedan ponuđeni program obrazovanja u Novom Bečeju. Visoka tehnička škola iz Novog Sada osim klasičnog načina, nudi i studiranje na daljinu dva smera: Informaciona tehnologija i Elektronsko poslovanje, Zaštita od požara. Kontakt osoba u Novom Bečeju je Maja Josimović, tel. 063 436 546.

2000 dece je nastupilo i takmičilo se u Domu kulture opštine Novi Bečej 15. i 22. maja

2000 dece je nastupilo i takmičilo se u Domu kulture opštine Novi Bečej 15. i 22. maja na jubilarnom 50-om Muzičkom festivalu dece Vojvodine. Deca su bila u sastavu 11 orkestara, 9 horova i 32 folklorna ansambla najznačajnijeg i najbrojnijeg dečijeg muzičkog festivala u Vojvodini. Festival je takmičarskog karaktera i pratio ga je stručni žiri, koji je najbolje folklorne ansamble selektovao na republički festival. Za horove i orkestre ovaj festival je bio ujedno i republički. Renesansni orkestar OŠ "Miloje Čiplić" iz Novog Bečeja, plasirao se među najbolje i osvojio je zlatnu plaketu. Na zatvaranju ovog najveselijeg muzičkog događaja, nastupili su folklorni ansambli iz inostransva Litvanije, Mađarske, Crne Gore i Republike Srpske. Festival je organizovao Dom kulture opštine Novi Bečej u saradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine i Savezom amatera Vojvodine.

Program je ove godine pored prozivke najuspešnijih učenika i predstave „Muzička geografija", upotpunila i prezentaciju dugo očekivane Monografije.

OŠ „Miloje Čiplić" proslavila je Dan škole 20. maja. Program je ove godine pored prozivke najuspešnijih učenika u tekućoj školskoj godini i predstave pod nazivom „Muzička geografija", upotpunila i prezentaciju dugo očekivane Monografije. Promociju Monografije prezentovala je direktorka Narodne biblioteke, Agneš Đukičin, recezent Milan Micić, pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu i direktorke škole Zorice Garčev, koja je ovom prilikom izjavila: „Monografijom smo zaokružili celinu obeležavanja proslave 100 godina postojanja škole koju smo zvanično obeležili prošle školske godine. Pisana je i sastavljana punih osam meseci i predstavlja jedan opsežan dokument o radu i stvaranju ove ustanove kroz jedan vek postojanja."

Novčana sredstva za nastanak Monografije obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i sport, a drugu polovinu lokalna samouprava.

I pored visokih kriterijuma sa prosekom ocena 9,47 Marina uspela da dobije vladinu stpendiju

Vlada Srbije stipendira 1000 najboljih studenata završnih godina. Kriterijum su prilično visoki, ali je i pored toga Marina Vojnov iz Novog Bečeja uspela da se plasira u grupu najboljih. Marina studira računovodstvo i reviziju na subotičkom Ekonomskom fakultetu odeljenja u Novom Sadu. Sada je na trećoj, završnoj, godini studija sa prosekom ocena 9,47. Koliko je bilo teško ispuniti kriterijume govori i činjenica da je 9 stipendija ostalo nedodeljeno, jer je samo 991 student ispunio uslove iz konkursa. Marina Vojnov je zadovoljna svojim uspehom i kaže da će joj stipendija od 25.000 dinara mesečno znatno olakšati uslove studiranja. Studenti su potpisali ugovore o stipendiranju na svečanom prijemu u Ministarstvu za omladinu i sport, a od njih se između ostalog traži da se obavežu da 5 godina nakon studiranja neće napustiti Srbiju. Marina Vojnov je za Novobečejski informator izjavila da bi svoje znanje volela da primeni u Novom Bečeju u kome bi volela i da živi, ali da nije sigurna da neka od revizorskih kuća za koju bi volela da radi ima predstavništvo u Novom Bečeju.

Centar za rehabilitaciju dece sa posebnim potrebama zaposliće 40-ak Ijudi

Dvorac Hertenlendi u Bočaru, koji je u prethodnom periodu bio dom za smeštaj duševno obelelih lica i nalazio se u izuzetno lošem stanju, dobija novo ruho. U toku prethodnog meseca počelo je kompletno renoviranje ovog istorijskog spomenika koji će sada imati još humaniju namenu i biće pretvoren u centar za rehabilitaciju dece sa posebnim potrebama. Projekat centra se izvodi u saradnjisa školom „Milan Petrović" iz Novog Sada. Radove, za koje je lokalna samouprava u Novom Bečeju uspela da obezbedi 1,5 miliona evra počela je firma Gardi iz Novog Sada kao lider konzorcijuma firmi koje između ostalih čini i GP Novi Bečej. Ova preduzeća su za poslove angažovala lokalnu radnu snagu kako bi na taj način omogućila da se deo prihoda zadrži u našoj opštini. Planirano je da do kraja godine radovi budu završeni. Za rad i normalno funkcionisanje centra biće neophodno 40-ak zaposlenih, što je nova šansa za one koji traže posao u ovoj delatnosti.

Strana 1 od 4

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak