OŠ „Miloje Čiplič" i „Milan Stančič-Uča" dobile po 4000 eura za realizaciju projekta koji ima za cilj da inkluziju približi deci, prosvetnim radnicima, ali i građanstvu.

Direktorke OŠ „Miloje Čiplić" i „Milan Stančič-Uča", Zorica Garčev i Marija Stančić, 28. marta potpisale su ugovor o dodeli granta za realizaciju projekta koji ima za cilj da inkluziju približi deci, prosvetnim radnicima, ali i građanstvu. Program „Osnaživanje škola za inkluzivno obrazovanje" je jedan od niza programa koje je Ministarstvo prosvete i nauke u okviru projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou - DILS" pokrenulo kao podršku inkluziji u obrazovanju. Ciljevi programa se odnose na unapređivanje kapaciteta škole za uspešno uključivanje i kvalitetno obrazovanje dece iz osetljivih grupa, unapređivanje profesionalnih kompetencija zaposlenih u školi za rad sa učenicima sa smetnjama u razvoju, invaliditetom i teškoćama u učenju, senzibilizijacija svih školskih aktera i lokalne zajednice za prihvatanje i podršku deci iz osetljivih grupa, kao i unapređivanje saradnje sa roditeljima učenika sa smetnjama u razvoju, relevantnim institucijama i organizacijama na lokalnom nivou. lznos pojedinačnih grantova za odobrene projekte je do 4000 evra. Projekat će trajati od 9 meseci do godinu dana.

28 učesnika tokom 7 dana omladinske razmene naučilo je nešto o interkulturalnim različitostma kroz sportske igre

Omladinski klub Novog Bečeja je realizovao projekat pod nazivom „Heart-ball" koji je održan od 8. do 15.4.2011. godine u Novom Bečeju. Ovaj projekat je podržala Evropska Komisija u okviru Programa „Youth in action" deo omladinske razmene. Osnovni cilj projekta je bio da 28 učesnika tokom 7 dana omladinske razmene nauče interkulturalne različitosti kroz sportske igre i na taj način unaprede svoje znanje o kulturnim različitostima učesnika, unaprede i promovišu tolerancij kod mladih ljudi, razviju i poboljšaju timski duh i razbiju različite stereotipe koji su vezani za njihove države.

Zvanične partnerske organizacije koje su učestvovale na projektu su: Omladinski Savet grada Istočnog Sarajeva iz Bosne i Hercegovine, Slovačko - Indijsko prijateljstvo iz Slovačke i Kajzeri klub za omladinu i sport iz Turske.

Međuopštinska šahovska liga počinje 15. maja. Novobečejci favoriti za osvajanje prvog mesta i prelaska u viši rang takmičenja.

Šah klub „Jedinstvo" Novi Bečej se nalazi u međuopštinskoj ligi koja počinje 15. maja traje sedam kola, a Novobečejci su favoriti za osvajanje prvog mesta i prelaska u viši rang takmičenja.

Osnovan pre više od pola veka, šahovski klub je organizovao šahovski život svojih članova, kao susrete različitih nivoa prijateljskih ili takmičarskih. Nosioci aktivnosti bili su: Vladimir Antonović, Veselin Dragić, Imre Konc, Mirko lličić, Ivan Popov, Aleksa Papić, Milorad Azucki i Dragiša Pecarski.

Šahovski život trenutno se odvija pod rukovodstvom Danila Borkovića, lmre Konca, Dušana Dragića, Vojislava Vujackova, Ferenca Rakoša i Srđana Perića. Stručni rad sa mladima preuzeo je Danilo Borković u šah klubu i sekciji OŠ "Josif Marinković". Od 2007. godine šah je uveden kao izborni predmet u neke osnovne i srednje škole Vojvodine i Srbije dok u Novom Bečeju to nije slučaj.

Odbojkaški klub Jedinstvo organizuje Novobečejski turnir u odbojci pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Turnir će se održati 04.06.2011. godine u Sportskoj hali sa početkom u 10h. Turnir će se odigravati u kategorijama kadeta kadetkinja paralelno na dva terena i to glavnom i pomoćnom u Sportskoj hali. Tribine će biti otvorene za sve gledaoce i ljubitelje odbojke. Učesnici turnira su: OK KIKINDA (Kikinda), OK KLEK SRBIJA ŠUME (Klek), OK HERCEGOVINA (R.Topolovac), OK BEČEJ (Bečej), OK LIBERO (B.Gradište) i domaćin OK JEDINSTVO (Novi Bečej).

Obrađuju se teme kao što su očekivanja od braka, odnos prema prijateljima, odnos prema novcu, različiti stavovi, izražavanje osećanja, provođenje slobodnog vremena, rešavanjem konflikata

Humanitarni centar Suncokret iz Novog Bečeja tokom aprila i maja realizuje projekat PRED BRAČNO SAVETOVALIŠTE u sali broj 73 na drugom spratu Doma zdravlja u Novom Bečeju, svakog ponedeljka od 17 do 18.30h. PREDBRAČNO SAVETOVALIŠTE namenjeno je mladim parovima koji su nedavno sklopili brak ili planiraju da stupe u brak ili već žive zajedno u vanbračnoj zajednici. Mladi imaju priliku da se upoznaju sa različitim oblastima koje su od značaja za zajednički život. Obrađuju se teme kao što su očekivanja od braka, odnos prema prijateljima, odnos prema novcu, različiti stavovi, izražavanje osećanja, provođenje slobodnog vremena, rešavanjem konflikata, podela uloga, roditeljstvo, veštine komunikacije, prevazilaženje stresnih situacija. Psihološke radionice vodi Marija Teofanovska, dipl. psiholog, a rad savetovališta podržao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, svetovalište je besplatno otvoreno za sve zainteresovane parove. Nije obavezan dolazak u paru.

Strana 1 od 4

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak