Medalje, pohvale i diplome koje se nižu na policama Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo" sve više animiraju mlade da krenu stopama članova Kluba. Uspesi mladih savatista i kik boksera podstakli su trideset polaznika iz Kumana da krenu putevima istaknutih takmičara novobečejskog kluba. Sekciju koja promoviše zdrave stilove života, vodi Oskar Keri, takmičar Kluba, a treninzi se održavaj utorkom i četvrtkom od 19 i subotom od 18 časova u fiskulturnoj sali OŠ „Milan Stančić-Uča". S obzirom na to da se sekciji svakodnevno priključuje još polaznika, u planu je da se treninzi kik boksaj savate-a organizuju i ostalim danima u nedelji.

Prvi put u Kikindi održano je takmičenje u malom fudbalu za decu do 12 godina pod nazivom MINI-MAXI liga. Mlađi petlići FK "Jedinstva" osvojili su III mesto u ovoj ligi čija su takmičenja trajala 6 meseci. Domaćin takmičenje bio je SC „Balon" koji je ugostio 20 ekipa iz naše i susednih opština. Na takmičenju je učestvovalo 250 dečaka i 3 devojčice koji su odigrali 252 utakmice i postigli 1091 gol. Pored upoznavanja i druženja deca su igrala fudbal i na najbolji mogući način demonstrirala svoje umeće i talenat. Strahinja Vasković, trener dečaka FK "Jedinstvo" rođenih u period od 2000-2003, zadovoljan je rezultatom svoje ekipe: "Svi oni koji su pratili ovo takmičenje bili su svedoci činjenice da su deca iz utakmice u utakmicu bila sve bolja. To znači da je ovo takmičenje pun pogodak". Pehar i medalje proslavljeni su uz tortu i sokove u društvu sa roditeljima.

Promocija najnovije zbirke poezije „Nenajavljeno kao smrt" u izdanju Banatskog kulturnog centra, autora Radovana Vlahovića, u toku meseca marta održana je u Narodnoj biblioteci opštine Novi Bečej u nesvakidašnjoj i romantičnoj atmosferi, uz sveće. Usled nestanka struje, ljubitelji knjige nisu bili u prilici da vide i elektronsko izdanje o kojoj je govorila direktorica Biblioteke, Agneš Đukičin. Književnoj večeri je prisustvovao i fotograf Dragan Belić, koji je pomogao ilustraciju ove knjige i slikar i vizuelni umetnik Senka Vlahović, koja se posebno angažovala na elektronskom izdanju.

Nakon svečanog prezentovanja knjige, koja je nastala u procesu druženja i objavljivanja tekstova na društvenoj mreži Facebook, Vlahović je za Novobečejski informator izneo svoje viđenje nesvakidašnje večeri i najavio aktivnosti koje slede u Banatskom kulturnom centru: „Mislim da je u pitanju Božija volja da ovo bude pravo, čisto književno veče gde će se čitati i gde će publika biti u prilici da je ništa drugo ne remeti već da oseti snagu, moć i lepotu pisane reči. Elektronska knjiga nema smisla kada nema struje, ali prava ima i zato je dobro kombinovati i jedno i drugo i mi to u Banatskom kulturnom centru radimo. Do sada smo objavili tri elektronska izdanja, a do kraja godine planiramo da objavimo desetak knjiga. U narednom periodu očekuje nas četvrta po redu manifestacija „Proleće Sime Cucića". Konkurs za nagradu „Sima Cucić" za najbolje knjige u oblasti Nauke o književnosti za decu, Beletrističke književnosti za decu i Najbolja knjiga iz oblasti dečijeg stvaralaštva, je otvoren i traje do 1. maja".

„Ја ću sa nekim kolegama razmotriti mogućnost ekonomske saradnje sa opštinom Novi Bečej, kako bi neka Slovenaćka kompanija imala interes da dođe ovde" - Franc But

Franc But, ambasador Slovenije bio je gost predsednika opštine Novi Bečej, Milivoja Vrebalova. On je iskoristio priliku da pre prisustva pozorišnom projektu „Tražim svoje mesto pod suncem", koji su izveli mladi iz Dramske radionice „Cekom" iz Zrenjanina i NGO „Kuća Kulture" iz Celja razmeni iskustva i ideje o saradnji sa domaćinom. Posle izuzetno dobro primljene pozorišne predstave ambasador Franc But je izjavio: „Nadam se da će ova saradnja na kulturnom nivou biti nastavljena, jer ovakav vid saradnje kod mladih pravi neku veću širinu. Takođe sam prijatno iznenađen i samim Novim Bečejom kao mestom, jer se oslikava istorijsko bogatstvo ovih prostora. Bez obzira stoje ekonomska kriza ostavila i ovde traga oseća se dobra energija. Ja sam oduševljen onim što sam video šta sve ovaj grad radi: od Velike gospojine preko, raznih manifestacija koje organizuju i mislim da je ovo odličan put da ovaj grad proživi u nekom svetlu 21. stoleća. Sa nekim svojim kolegama razmotriću mogućnost ekonomske saradnje sa opštinom Novi Bečej, kako bi neka Slovenačka kompanija imala interes da dođe ovde." Zadovoljstvo susretom i razgovorima izrazio je i domaćin, Milivoj Vrebalov: „Pričali smo o mogućoj budućoj saradnji slovenačkih firmi sa opštinom Novi Bečej u vidu nekih grinfild investicija. Mi smo otvoreni za razne mogućnosti saradnje. Recimo između ostalog daje njegova ekselencija, Franc But, predložio i predstavljanje naše turističke ponude i obećao da će obaviti razgovore sa nekim turoperatorima iz Slovenije kako bi se animirali njihovi turisti."

Građevinsko preduzeće „Novi Bečej" u Industrijskoj zoni istok podiže silose i prateću infrastrukturu za odlaganje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda.

U Industrijskoj zoni Istok počela je izgradnja prvog kapitalnog objekta. Građevinsko preduzeće „Novi Bečej" odlučilo se da na ovom području podigne silose i prateću infrastrukturu za odlaganje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda. Ovo preduzeće se bavi izgradnjom objekata i poslednjih godina najviše je sarađivalo sa poljoprivrednim kompanijama počevši od Štarka, MK Komerca, Fidelinke, preko Matijevića, Dijamanta i Velvet farma.

Mladen Stojanović, direktor i vlasnik preduzeća, kaže da su svoje iskustvo, koje su stekli gradeći objekte za ove kompanije, želeli da primene ovde u svojoj opštini: „Na ovaj način zaposlićemo svoje radnike i sačuvati im radna mesta koja su krizom u građevinarstvu došla u pitanje. Sa druge strane ćemo izgraditi objekat koristan poljoprivrednim proizvođačima naše opštine. Novi Bečej je i ranije bio poznat kao mesto u kome su skladištene žitarice, znači da ima tradiciju koju treba nastaviti. Poljoprivreda je strateška stvar Srbije, a samim tim i Vojvodine. Oslanjanje na poljoprivredu, stočarstvo, voćarstvo pa i pčelarstvo može biti velika šansa za razvoj Novog Bečeja. Uz dobar geografski položaj saobraćajnica i pokretanjem nekog investicionog ciklusa u industrijskoj zoni u Novom Bečeju, koji ima tradiciju i u građevinarstva, kroz bilo kakve objekte male ili velike, stvaraju se preduslovi za rad i razvoj."

Strana 1 od 3

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak