Pokrajinski premijer Igor Mirović posetio našu opštinu

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, posetio je opštinu Novi Bečej i najpre obavio radni sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave. Sastanku su prisustvovali pokrajinski sekretar za poIjoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Nedeljko Kovačević, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, kao i ostali rukovodioci Iokalne samouprave.

Nakon sastanka, predsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretari i predstavnici lokalne samouprave, obišli su radove na izgradnji saobraćajnice u novobečejskoj industrijskoj zoni, a potom i dvorac Hertelend u Bočaru, o kome je do sada često govoreno u medijima. Prema rečima Saše Maksimovića, predsednika opštine Novi Bečej, svrha posete je bila sagledavanje stanja u kom se dvorac nalazi, a koje je zatečeno nakon formiranja nove vlasth „Hertelend jeste razvojna šansa, pre svega, Bočara, jer bi deo ljudi ovde bio zaposlen, a gde bi i poljoprivrednici imali šansu da plasiraju svoje proizvode. To bi generalno bio ,,motor“ razvoja Bočara, a samim tim i opštine Novi Bečej.“ Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, kaže da je na sastanku u načelu dogovoreno da do 1. januara resorno ministarstvo i pokrajinski sekretarijat definišu pitanje uključivanja objekta u Bočaru u mrežu sistema socijalne zaštite: „Rešavanju ove situacije moramo pristupiti krajnje odgovorno, a ne verujem da realno objekat u punom sjaju možemo imati pre kraja 2018., odnosno do 2019. godine. Naravno, ako hoćemo da radimo temeljito i ako hoćemo da, kada ovaj objekat bude završen, bude u sistemu socijalne zaštite.“

Kada je u pitanju razvoj manjih sredina u Vojvodini, kao što je opština Novi Bečej, predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, kaže da je ključ u jačanju ekonomske baze, a to se može samo ako se značajna sredstva izdvajaju za poljoprivrednu proizvodnju: „I za sledeću godinu imamo velikih planova kada je reč o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede. U Vojvodini je poljoprivreda ključ, i to ne stara poljoprivreda, već nova, koja podrazumeva novi proizvod, kvalitet, diversifikaciju proizvoda, modernu tehnologiju. Za sve to su obezbeđena sredstva u budžetu AP Vojvodine“, zaključio je Mirović.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da od četiri, prva pevača, iz redova Srba u beogradskoj operi, tri su iz Novog Bečeja i Vranjeva: Teodora Boberića - Arsenović, Vojislav Turinski i Aleksandar Nešić - Tucaković.