Pisac Uroš Petrović, poklon biblioteke školarcima

U sredu, 5. oktobra, u sklopu dešavanja tokom Dečije nedelje, Novi Bečej posetio je renomirani pisac književnosti za decu i omladinu, Uroš Petrović. U organizaciji Narodne biblioteke Novi Bečej, a u saradnji sa osnovnim školama iz Novog Bečeja, našim mladim sugrađanima je omogućeno da provedu jedan lep deo prepodneva družeći se sa poznatim autorom, rešavajući zagonetke i slušajući neke od priča iz njegovih mnogobrojnih knjiga.

Prema rečima Agneš Đukičin, direktorice Narodne biblioteke Novi Bečej i glavnog organizatora ovog događaja, cilj je bio na što adekvatniji način obeležiti Dečiju nedelju.

- Nije bilo ni trenutka sumnje da li pozvati gospodina Petrovića. On je izvrstan pisac, ali, pre svega, odličan je u kontaktu sa decom. Velika je privilegija što je našao vremena i za nas u svom, zaista, prebukiranom rasporedu i smatram ovo velikim uspehom za sve nas”, dodaje direktorica Đukičin.

Uroš Petrović kaže da mu je izuzetno drago što ga je Biblioteka pozvala da dođe u Novi Bečej, naglasivši još i deca bolje rešavaju zagonetne priče od odraslih.

- Odrasli imaju više znanja, obrazovanja i iskustva, ali deca imaju više mašte i hrabrosti i onda su oni u nekoj vrsti prednosti. Cilj mi je i da im objasnim da će čitanjem, u ovom uzrastu, imati i veće šanse u životu. Dete koje čita ima malo bogatiji rečnik, bolje se izražava i čime se god bude bavilo u životu, biće uspešnije.”

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je prva međunarodna utakmica u sportskoj hali odigrana 19.januara 1987. godine između Proletera iz Bitolja i prvaka SSSR-a CSKA iz Minska?