Energetska efikasnost za efikasan rad zaposlenih u školi u Kumanu

Osnovna škola „Stančić Milan Uča“ iz Kumana sprovodi projekat „Energetska efikasnost za efikasan rad zaposlenih u školi“ tokom kog će biti zamenjeni prozori na zbornici i kancelarijama direktora i sekretara škole, u cilju pospešenja energetske efikasnosti, modernizacije i bolje funkcionalnosti objekta.

Marija Stančić, direktorica škole kaže da je investicija vredna blizu 450.000,00 dinara, da se projekat u celosti finansira sredstvima NlS-a i dodaje da je izvođač radova izabran, da slede radovi na zameni prozora te da će posao biti okončan do kraja novembra: „Objekat škole izgrađen je 1965. godine prošlog veka. lako je tada škola važila za jednu od najopremljenijih u regionu, objekat nije pretrpeo značajna infrastrukturna ulaganja od izgradnje. Tako, danas, objekat škole ne zadovoIjava standarde u oblasti energetske efikasnosti, a planirani radovi bi sanirali gorući problem škole. Usled loših prozora, škola ulaže mnogostruko više sredstava za režijske troškove nego što je to neophodno. U planu je da se pored zamene prozora u narednom periodu obezbede dodatna sredstva kako bi zgrada u potpunosti postala energetski efikasna“.

Shvatajući značaj i uticaj poboljšanja energetske efikasnosti objekta, škola je u saradnji sa lokalnom samoupravom, izradila projektno tehničku dokumentaciju kojom se planira ugradnja kotla na biomasu, kao i projektno tehničku dokumentaciju sanacije osvetljenja u objektu škole. Iako škola nema dovoljno sredstava da sprovede planirane projekte u cilju racionalnijeg korišćenja energije, škola aktivno konkuriše kod viših nivoa vlasti i promoviše potrebu za energetski efikasnim objektima i pruža primer dobre prakse dragim školama, javnim ustanovama, ali i građanima.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Prva Srpska Zemljoradnička Zadruga osnovana je u Vranjevu novembra 1909. godine.