Na prijemu za Lasla Šuranjija, dvostrukog osvajača zlatne i bronzane medalje u streljaštvu iz Rija, porazgovarali smo sa njim o tome kako je doživeo sve izuzetne događaje u proteklih mesec dana, koji su ga doveli do izvanrednih sportskih uspeha.

Da li su uspesi koje ste postigli prevazišli vaša očekivanja?

Moja jesu, mada su mnogi očekivali velike uspehe od nas. Ne samo od mene, nego i ostalih mojih kolega. Moje kolege to nlsu uspele ovaj put, ja jesam. Drago mi je zbog toga, zbog mojih kolega, zbog mene i prvenstveno zbog sporta, a naročito mi je drago zbog mog selektora, koji je već dugo čekao ovu medalju.

Kako vam se dopao doček i prijem?

Pa ovo je super ovo treba svaki sportista da doživi. Nisam očekivao ovako nešto, ali ovo je sasvim lepo. Na prijeme u Beograd, Zrenjanin i Novi Sad ću još morati da odem, ali ovaj mi je svakako mnogo draži. Ovde u Novom Bečeju mi je uvek sve lepše.

20 godina niko u streljaštvu nije doneo sa paraolimpijskih igara ovakve uspehe?

U te podatke nisam 100% siguran. Ja to ostavljam drugima da istraže. Kad pucam ja ne razmišljam o tim stvarima samo se trudim da bude što bolje. Drago mi je da su se složile sve kockice da to bude zlatna medalja.

Koliko ste se pripremali za ove Paraolimpijske igre i šta je ono što sledi?

Ova godina mi je baš bila naporna. Mnogo smo se pripremali i otišli smo u Rio spremni i eto nije ostalo bez uspeha. Ja sada moram malo da se odmorim. Jedva sam čekao da se vratimo da se bar jedno mesec dana odmaram. Onda nastavljamo dalje sa radom. Slede svetski kupovi sledeće godine. Zatim kreće svetsko prvenstvo u Koreji 2018. Tu ću imati prvi put šansu da osvojim bodove za sledeće olimpijske igre.

Koliko vam znači novčani deo nagrade?

Naravno da mi puno znači, ali neće mnogo uticati na moj rad. Ja sam streljaštvom počeo da se bavim i pre nego što su te nagrade postojale, a nastaviću da se bavim streljaštvom i kad one budu prestale. Te nagrade nam ipak pomažu u našem radu, ali se ovim bavim prvenstveno iz Ijubavi, drugačije ne može.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej je na dočeku najavio izgradnju tematskog, olimpijskog parka, koji će se nalaziti na izlazu iz Novog Bečeja prema Novom Miloševu, a biće posvećen Laslu Šuranjiju. Park će sadržati i skulpturu u Laslovu čast.

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je ukupna dužina reke Tise 966 km, a da od toga kroz našu zemlju 164 km? Izvire u Karpatima na nadmorskoj visini od 1800 metara?