Narodna kuhinja kreće od oktobra

Narodna kuhinja će po četvrti put krenuti sa pružanjem usluga svojim korisnicima od prvog oktobra. Ona obezbeđuje tople obroke za 225 korisnika i to: 105 iz Novog Bečeja, 55 iz Novog Miloševa, 40 iz Kumana i 25 iz Bočara. Svi artikli koji su potrebni su dobijeni od Crvenog krsta. Hranu će pripremati gerontološki centar. Predškolska ustanova će odvoziti hranu do punktova u Novom Miloševu i Bočaru, a Centar za socijalni rad hranu će dostavljati u Kumane.

Miljan Jakšić, predsednik SO Novi Bečej kaže da će Narodna kuhinja raditi 6 meseci: „Ako dobijemo još artikala od Crvenog krsta Vojvodine, kao i prošle put, moćićemo da produžimo njeno trajanje za 2 meseca. Novac je takođe već obezbeđen, tako da je sve spremno za početak sezone. Broj korisnika Narodne kuhinje je sa 150 povećan na 225. U saradnji sa Crvenim krstom i Centrom za socijalni rad određujemo ko je su to porodice kojima je potrebna ovakav vid pomoći. Neki naš interni dogovor je da prioritet imaju porodice sa većim brojem dece. Cilj nam je da deca ne budu gladna.“ Jakšić dodaje da je Opština zadužena da plati pripremu hrane i dodatne količine mesa za pripremu obroka i da za to izdvaja preko 3 miliona dinara.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je između 1945.-1967. godine mala lađica »Jelena« prevozila putnike između dva Bečeja, a pristanište joj je bilo desno ispod današnjeg amfiteatra?