Posle dve uspešne sezone, u prvenstvu Prve lige Srbije, grupa Sever, rukometaši novobečejskog ,,Jedinstva“ marljivo su se pripremali za start u novom prvenstvu.

U pauzi između dve sezone nije bilo igračkih promena u sastavu novobečejskog tima, pa je treneru Mihajlu Petković bio olakšan posao oko uigravanja ekipe.

Novobečejci su pripreme počeli 4. avgusta i do početka prvenstva odradili 42 treninga i odigrali sedam kontrolnih utakmica, na kojima su zabeležili pet pobeda, doživeli jedan poraz, a u generalnoj proveri igrali nerešeno sa ,,Hercegovinom“ iz Sečnja. Posebno dobru igru Novobečejci su pružili protiv „Mokre Gore“ iz Zubin Potoka.

U narednom prvenstvu trener Mihajlo Petković računa na 22 igrača i to: Đorđe Vujackov (kapiten), Igor Dujin, Miroslav Macura, Strahinja Ristić, Jovan Ristić, Vladimir Antonović, Milovan Petrović, Branislav Nešić, Nenad Barbul, Ivan Cmjin, Predrag Milićević, Marko Padežanin, Nemanja Dragaš, Lazar Dakić, Ivan Spasojev, Vojislav Govorčin, Aleksandar Fabijan, Miloš Fodok, Dušan Radanović, Darko Stojanović, Mihajlo Jelicki i Dejan Usić.

Kontrolne utakmice bile su lepa prilika da se isprobaju svi igrači, na koje Mihajlo Petković računa u narednom prvenstvu, koje startuje 24. septembra.

U prvom kolu ,,Jedinstvo“ dočekuje novajliju ,,Srem“ iz Sremske Mitrovice, potom igra sa „Crvenom zvezdom“ u Mokrinu, u trećem kolu dočekuje ,,ŽSK“ iz Žablja, da bi u četvrtom kolu u Jabuci igrali sa istoimenom domaćom ekipom.

Najbolji novobečejski rukometaš i strelac, najefikasniji igrač lige u prošlogodišnjem prvenstvu, sa 129 golova, Vladimir Antonović, pred start prvenstva ističe: ,,Za nas je najvažnije da smo sačuvali ekipu, koja je dosta dobro igrala u proteklom prvenstvu. Mada sam imao primamljivu ponudu zrenjaninskog „Proletera“ odlučio sam se da ostanem u matičnom klubu i pomognem da sačuva mesto u društvu prvoligaša. Ove sezone liga će biti mnogo kvalitetnija i ujednačenog sastava, jer su tu sada ekipe „Vrbasa Petrol“ iz Vrbasa i ,,Crvenke“, koje su ispale iz Prve lige Srbije i novajlije ,,Srem“ i ,,Mladost“ iz Vršca, koje imaju veoma kvalitetan sastav. Ukoliko budemo igrali kao prošle sezone, očekujem plasman u gornjem delu tabele, do šestog mesta.“

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je prvi direktor privatne Gimnazije u Novom Bečeju 1924. godine bio beogradski profesor Vladimir Zdelar? Njegov grob se nalazi na novobečejskom pravoslavnom groblju?