Đaci generacije na prijemu kod predsednika opštine

Predsednik opštine, Saša Maksimović primio je đake generacije i njihove roditelje u utorak, 30. avgusta. On je pozdravio učenike i uputio im čestitke za uspehe i marljivo učenje, a popričao je i sa njihovim roditeljima: „Ono što sam poručio đacima i njihovim roditeljima jeste da ih po završetku školovanja čeka mesto u novobečejskoj opštini i da je zadatak ove lokalne samouprave da im se obezbedi posao. To su naša deca, a ovoj opštini će trebati mnogo pomoći. Cilj je da se ta deca, kada nauče svoje zanate i savladaju znanje iz onoga za šta se školuju, vrate ovde nazad. Bez obzira što smo uveli mere štednje, na deci nećemo štedeti, tako da smo od ove godine povećali njihovu nagradu za 30 posto. Nije ni to puno, ali su zaslužili. Takođe će se od sledeće budžetske godine povećati i suma za rođeno dete“.

Podsetićemo da se đacima putnicima novobečejske opštine subvencionišu mesečne karte za voz u iznosu od 100 %, kao i đačke karte za autobus određene pravilnikom.

Đaci generacije:

1. Aleksandra Pap, OŠ “Miloje Čiplić” Novi Bečej

2. Livia Bito, OŠ “Miloje Čiplić” Novi Bečej

3. Blagoje Radonić, OŠ ’’Josif Marinković” Novi Bečej

4. Milica Baštovanov, OŠ “Dr Đorđe Joanović” Novo Miloševo

5. Marija Grandić, OŠ “Dositej Obradović” Bočar

6. Brusin Tanja, OŠ “Stančić Milan Uča” Kumane

7. Cvjetan Veljko, Srednja škola Novi Bečej

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je prvi direktor privatne Gimnazije u Novom Bečeju 1924. godine bio beogradski profesor Vladimir Zdelar? Njegov grob se nalazi na novobečejskom pravoslavnom groblju?