banerKIA3

Novi predsednik Pokajinskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) za Vojvodinu je Saša Šućurović, odlučeno je na Izbornoj skupštini tog odbora održanoj u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u toku decembra. “LDP- u u Vojvodini predstoji u narednom periodu ozbiljan i mukotrpan rad kako bi se modernizovali, ojačali i postali jedan od uticajnih faktora na političkoj sceni Pokrajine. Mi moramo dopreti do svakog građanina Vojvodine, objasniti mu naše ideje i ciljeve i ubediti ih sve, da je to i njihov interes. Naši programski ciljevi se ne menjaju, samo njihovu realizaciju moramo prilagoditi razumevanju običnog čoveka i građanina. Opredeljenje za veća autonomna prava Vojvodine, zahteva od nas da razjasnimo simpatizerima i potencijalnim biračima šta to u praksi znači. Kako će se to odraziti na njihov svakodnevni život, kakva je to dobrobit za njih i njihovu porodicu.

Poljoprivreda je oduvek bila najvažnija proizvodna grana u Vojvodini. Pored popravljanja položaja seljaka, kao robnog proizvođača, veoma važno je komunalno urediti i podići društveni standard sela.To bi svakako doprinelo da mlađe generacije nađu svoj interes u poljoprivrednoj proizvodnji” rekao je Šućurović nakon izbora za novog predsednika Pokrajinskog odbora. Pored izbora Šućurovića, koji je i aktuelni predsednik opštine Novi Bečej, na sednici Skupštine izabrano je i rukovodstvo Pokrajinskog odbora i stalni članovi tog odbora. Za zamenika predsednika PO LDP izabran je Predrag Patić iz Pančeva, dok su potpredsednici Svetlana Sabo iz Sremske Mitrovice i Robert Šesek iz Subotice. Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da vojvođanska autonomija mora da bude politički projekat, a ne pitanje jedne ili dve političke stranke. “Vojvodina je uporište za modernizaciju Srbije. Ideja autonomije Vojvodine ne može se svesti na prebrojavanje poslanika u Skupštini Vojvodine”, rekao je Jovanović na izbornoj skupštini pokrajinske organizacije LDP. On se založio za otvoren razgovor s drugim političkim strankama o autonomiji, kako bi Vojvodina “stala na noge”. “Šta je cilj pritiska na pokrajinske vlasti? Da li postoji bilo kakav projekat, sem želje da se dođe na vlast i da se jedna vrsta nemoći, koja je vidljiva i sada u Pokrajini, zameni drugom vrstom nemoći?”, upitao je Jovanović i zatražio da šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković bude pušten iz pritvora. Prema njegovim rečima, u društvu u Srbiji ne postoji plan već samo spisak problema. On je oštro kritikovao Vladu Srbije i rekao da nije u interesu Srbije da u njoj “sedi 20 nesposobnih ministara”.

U stalni sastav Pokrajinskog odbora Liberalno-demokratske partije izabrano je 20 članova. Na sednici je usvojen i tekst novog Statuta koji će biti upućen Skupštini stranke na usvajanje, a koji se tiče rada i funkcionisanja Pokrajinskog odbora.

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

Nova pravoslavna crkva u Kumanu završena je 1823. godine.