Pojeftinjenje lekova za penzionere već u toku februara

Imajući u vidu sve težu materijalnu situaciju u društvu, a naročito mere racionalizacije i štednje koje se odnose i na penzionere, u vidu smanjenja penzija, Dom zdravlja Novi Bečej je u saradnji sa lokalnom samoupravom i udruženjima penzionera osmislio predlog da se penzionerima omogući kupovina lekova po ceni koja je za 10% niža od regularne. Kupovina lekova često je jedna od najvećih stavki u budžetu penzionera, pa bi smanjenje cena lekova trebalo da ga bar malo rastereti, smatra Anđelka Korovljev, direktorka Doma zdravlja opštine Novi Bečej: “Šta to znači? Znači da će penzioneri preko udruženja, oni koji su članovi udruženja, moći da ostvare to pravo u apoteci Doma zdravlja Novi Bečej. Trenutno radimo na izmeni informatičkog programa koji će omogućiti da penzioneri to pravo ostvare.

Penzioneri će dva puta mesečno, planiramo da to bude onim danima kada primaju penziju ili sutradan, moći uz karticu, koja je trenutno u izradi, da ostvare ovo pravo, na šalterima naše apoteke. Planirano umanjenje cena je za lekove sa negativne liste, tj. za one lekove koji se inače kupuju.“

Umanjenje cena lekova ne odnosi se na one lekove koji se dobijaju na recept. Kako Korovljev objašnjava, tu se i dalje nastavlja sa plaćanjem participacije i učešća, jer je to oblast koju je definisala država i ona ne može da se menja. Smanjenje cena se odnosi samo na komercijalne lekove, odnosno one koji se i inače kupuju. Realizacija smanjenja cena iekova za penzionere u iznosu od 10% planirana je za februar, navode iz Doma zdravlja.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je jedan od glavnih aktera, pri osnivanju opere u Novom Sadu, bude naš sugrađanin Bogdan Čiplić, u to vreme upravnik Srpskog narodnog pozorišta.