banerKIA3

„Ove godine smo u saradnji sa Kancelarijom za mlade dodelili i jedan računar studentu kome je to bilo potrebno. Ne samo zbog njegovih rezultata u školi, nego i zbog socijalnih uslova života u kojima je " - Saša Šućurović

Lokalna samouprava već tradicionalno podržava i nagrađuje najbolje učenike opštine, pa je i ove godine organizovan prijem za njih kod predsednika opštine Novi Bečej, Saše Šućurovića. Najbolji đaci, odnosno đaci generacije dobili su po 15.000 dinara, ali i druge skromne poklone, kaže predsednik opštine, Saša Šućurović: „Namerno smo sačekali Novu godinu, kako bismo doprineli njihovom slavlju dočeka. Pored toga, svake godine odvajamo i 50 stipendija najboljim studentima, pa je i ovo godine tako. Opštinsko veće je dodelilo dodatnih 10 stipendija, tako da ćemo ukupno 60 stipendija dodeliti u 2014. godini. Isto planiramo i za 2015. godinu. Konkurs je u toku, a dodela će biti posle novogodišnjih praznika. Pored ovih akcija koje su postojale i ranije, ove godine smo u saradnji sa Kancelarijom za mlade dodelili i jedan računar studentu kome je to bilo potrebno. Ne samo zbog njegovih rezultata u školi, nego i zbog socijalnih uslova života u kojima je, doneli smo odluku da mu dodelimo računar i mislim da će i dalje postojati ta praksa saradnje lokalne samouprave sa Kancelarijom za mlade."

Kancelarija za mlade kroz svoj rad nastoji da pospeši kvalitet života i mogućnosti mladih sa teritorije opštine Novi Bečej. U tom smislu, ove godine je inicirala akciju podrške Burici Milićevu, studentu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Đurica je student iz samohrane porodice, u kojoj je jedini izvor prihoda ono što se zaradi iz nadničarskih - honorarnih poslova. Pored toga što svojim radom obezbeđuje sredstva za egzistenciju, ovaj mladić je aktivan i u Kancelariji za mlade, pružajući svoj doprinos Novom Bečeju.

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da od četiri, prva pevača, iz redova Srba u beogradskoj operi, tri su iz Novog Bečeja i Vranjeva: Teodora Boberića - Arsenović, Vojislav Turinski i Aleksandar Nešić - Tucaković.